Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony_błękit

poronienie któryś raz z kolejii. czy jest szansa na dziecko?

Polecane posty

Gość zielony_błękit

jestem załamana po 3 poronieniach i nie mam już sił na walke moż ektoś pomoże.... 1 poronienie miałam na samym początku w 2011 grudniu 2 poronienie też na samym początku w 2012 grudzień jak tylko sie dowiedziałam to zaczełam plamić i wszystko się skończyło 3 teraz w marcu najgorzej bo już byłam w 15 tygodniu wszystko było dobrze i nagle dziecku serduszko przestało bić ciąża obumarła - załamanie płacz zabieg ;/ ja szukam kobiet które też miały takie problemy i jednak im się udało urodzić dziecko mimo wszystko???? jakie robiłyście badania co dalej mam robić bo jestem załamana może ktoś z Was mi pomoże. zapraszam też kobiety z tym samym problemem do rozmowy robiłam badania na zespół antyfosfolipidowy i go niemam

Gość gość
Z KOLEI, nie z czasownikami piszemy osobno Czepiam się, ale niektórych postów na kafe naprawdę nie da się czytać. Poza tym, życzę ci powodzenia.

Gość gość
Po 3 poronieniach powinnas zrobic kompletny pakiet badan...od hormonow, wymazow , laparoskopi , krzepliwosci krwi , genetyke, przeciwciala itd. Poszukaj odpowiedniego lekarza i powodzenia.

Gość gość
ja tez poronilam 3 razy i nie wiem co dalej, oboje jestesmy zdrowi

Gość gość
ja mam taki komplet badan i nie ma dalej przyczyny

ja też robiłam mnóstwo badań imunologicznych cuda na kiju a wszystko wychodzi dobrze;/ jeszcze teraz myślę zrobić kariotypy

ja też robiłam mnóstwo badań imunologicznych cuda na kiju a wszystko wychodzi dobrze;/ jeszcze teraz myślę zrobić kariotypy

Gość gość
NIE MAM! TO OSOBNE SLOWA ANALFABETKO WTORNA!

Gość gość
mnie jedynie zastanawia, ze po ostatnich 2 poronieniach nie dostalam zastrzyku mimo ze mamay niezgodnosc rh ja - maz + a zaden lekarz nie uwaza, zeby to z tego powodu moglo byc

Gość gość
osoby, ktore maja zamiar sie wypowiadac o bledach proszone sa o opuszczenie watku!!!!!!!

Gość gość
mi kiedyś lekarz powiedział, że ciąża najczęściej sama się porania, wtedy gdy dziecko jest chore. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym badania genetyczne Twoje i męża, być może jesteście obciążeni..

Gość gość
kolejii PODNE! przyszla mamuska wyczulona tez na zwracanie jej uwagi na dysortografie! Koniec swiota panie popiolek!

robiłam w tej ciązy teraz badnaia prenatalne i dziecko wyszło że jest jak najbardziej zdrowe.. nie wiem już nic mam mętlik wiem że nie mogę się poddać ale z drugiej strony nie mam sił

Gość gość
Podne ?????????????

Gość gość_mróweczka
Ja tak miałam, jedno samoistne, drugie zagrożenie, że dziecko jest nieodżywione w łonie, więc groziło to fatalnym skutkiem, po wielu miesiącach wyszła mi bardzo prosta przyczyna GLUTEN!!! Okazało się, że mam nadwrażliwość na chleb, mąkę i on blokował mnie, nie dość, że starałam się kilka m-cy, to jeszcze potem te problemy...Ostawiłam wszystko, do tego mleko, które jest mega niezdrowe i cały nabiał i mam dwójeczkę :)

Gość gość
moze taki pech

Gość gość_mróweczka
Tak i wyszło mi dopiero gdy zaszłam w ciążę, wcześniej nawet nie podejrzewałam się że może mi szkodzić :(

Gość gość
Zielony błękicie, pamietam Cię z wrześniówek. Wracam do zespołu antyfosfolipidowego. Ja poroniłam 4 razy. Okazało się, że mam ukryty zespół antyfosfolipidowy, jego objawem jest właśnie poronienie nawykowe. Lekarz postanowił zaordynować mi zastrzyki z heparyny i już trzecią ciążę w ten spsób utrzymuję. Oczywiście miałam mnóstwo badań przedtem, wszystkie, także męża, w porządku. Pozdrawiam, Nika.

Gość Mater Dei
Moja kuzynka miała 3 poronienia zanim urodziła półtora roku temu zdrowego chłopaka w wieku 38 lat. Kiedy zaszła po raz czwarty w ciążę, lekarz przepisał zastrzyki clexane, które brała do samego końca ciąży + duphaston dopochwowy przez kilka pierwszych tygodni ciąży. Po 3 poronieniu powinni cię wysłać na komplet badań i ustalić przyczynę poronien.

Gość gość
Zrob badania genetyczne i immunologiczne, kuzynka tez ronila kazda ciaze i lekarz zlecil wlasnie te badania