Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość undefined

PRZEGRZEWANIE DZIECI WAŻNY TEMAT ZAJRZYJ

Polecane posty

Gość gość
Gosc z 21.27, no i co z tego ze polar i bezrekawnik w maju? Ciekawe jak ty bys sie ubrala kiedy na dworze 6 stopni? Pewnie krotki rekaw, no bo to maj! Wyscie poszaleli, co z tego ze maj jak zimno jak cholera!

Gość gość
u nas rano było st 5, w południe 11, po południu 7, teraz wstałam zobaczyć i widzę 4, nie wyobrażam sobie wozić 7m dziecka bez rajstop w wózku bez okrycia, chyba że pod kocem to wtedy bez rajstrop

Gość gość
Autorko nie przejmuj się:) Moje sąsiadki mamy idealne ( ciąża w tych przypadkach na 100% nie była planowana) ciągle wytykają mi że grubo ubieram dziecko, że przegrzewam jedna mnie wyśmiała że mały miał rajstopy i wiesz co ....jedna była z córką już chyba z 4-5 razy w szpitalu na uszy i zapalenie płuc, coś miała jeszcze z węzłami chłonnymi, a ta co mnie wyśmiała zaraz na drugi dzień pojechała z 40 stopniową gorączką i mały dostał zapalenia oskrzeli i krtani( sama do mnie dzwoniła ze szpitala). I to dzieci poniżej roku:( mój odpukać nie wie nawet jak smakuje syrop albo wygląda czopik. Są matki które na siłe chcą udowodnić jakie to nie są nowoczesne i wyzwolone szkoda tylko że kosztem dzieci a nie swoim.....

Gość gość
napisałam na samym początku, że przed wyjściem na dwór sprawdzam jaka jest pogoda na dworze i dostosowuje ubranie do temp. akurat teraz opisałam sytuacje z dzisiejszego dnia gdzie na termometrze nie było 30 stopni i logicznym jest że przy takiej temp dziecko rajstop mieć nie będzie! autorka

Gość gość
Napisalam ze w nocy jest -1 a w dzien 5 stoni! A nie 20! Umiesz czytac? Nie patrze na temp w nocy, a pozatym jak jest cieplo to ubieram dziecko inaczej, czy to tak trudno zrozumiec? Dzisiaj 6 stopni i ubralam cieplej

Gość elwirka267
u mnie tez bylo dzisiaj jakies 6 stopni z rana ale nie ubralam corce rajstop tylko leginsy,sweter,kurtke i czapke.Tyle ze corka ma 21 miesiecy wiec szybko rozgrzala sie bieganiem za psami:)

Gość gość
bo sąsiadka kilka razy była w szpitalu bo cienko ubierała... ja pierdziu typowa polska mentalność... żenada

Gość gość
jedna warstwe wiecej to ubiera sie noworodkowi chyba, a i to nie zawsze. Ja swojego 3latka to wrecz ubieram w jedna warstwe mniej, bo ja zmarzluch jestem, a on ciagle w biegu, to mu cieplo. Ale dzisiaj bylo paskudnie, siedzacemu w wozku dziecku tez bym rajstopy zalozyla, albo kocykiem nakryla

Gość gość
O to chodzi, jak rano szlismy to ody mial te rajstopy do wozka pod dresem a jak po poludniu juz bylo cieplo, to raczkowal po trawniku w samych dresach i body z golymi stopami. I rano i potem byl bez czapki! Z tymi czapkami to naprawde przesada, przeciez jak nawet wieje, to przyjemniej na iagnac na glowe luznieszy bawelniany kaptur od bluzy niz te czapy i to jeszcze uszatki wiazane pakowac na glowe.

Gość gość
autorko- Ty się mylisz, jedną wartwę więcej to się zakłada noworodkowi, niemowlaka ubiera się tak jak dorosłego - z założeniem że się uzywa kocyka

Gość gość
a ja tej wiosny noszę komin szal i czapkę z mikrowłókna, odkąd noszę nie choruję :) ludzie dziwnie patrzą na mnie ale mam to w dupci bo ważne jest to że jestem zdrowa, a dotąd przejmowałam się jak wyglądam i wciąż bolała mnie głowa, katar się lał z nosa i wciąż przeziębiona

Gość gość
Na ogol choroby takie jak przeziebienie, z ktorego pozniej moze wyjsc zapalenie oskrzeli, bierze sie z wyziebienia organizmu, czyli zbyt cienkiego ubierania wlasnie. Nie chodzi mi juz nawet o ten nieszczesny maj, ale czasami matki naprawde przesadzaja z ta swoja "nowoczesnoscia". Np. Kiedys idziemy przez miasto z mezem, mroz okolo -5 wiatr taki sobie a na dworze rodzice z corka okolo 2 letnia, mala bez czapki i w wiosennej kurtce! Ale co mnie to nie moje dziecko, als swojej malej nie puscikabym bez czapki zima

Gość gość
"bo sąsiadka kilka razy była w szpitalu bo cienko ubierała... ja pierdziu typowa polska mentalność... żenada" Nie no faktycznie na pewno przegrzała małą i dlatego dziecko było chore. Dziewczynka w wieku 10 mc w !!marcu!! miała tylko opaskę na uszy i polar do tego leginsy i koszulkę bo na body już niby za duża. Kocykami też śpiących dzieci w wózku nie przykryją bo kocyki są dla maluchów!!! Jak można 1,5 rocznego chłopca wypuścić przy 15 stopniach w samej koszulce z krótkim rękawem na gołe ciało a potem stękać że mały ma gorączkę- kuzyneczka z Wawy też NOWOCZESNA mama, a na g****e się zna

Gość gość
do niektórych kafeterianek - czytanie ze zrozumieniem się kłania!

Gość gość
na szczęście na ulicach w rzeczywistości tej mody nie widać i dzieci są ubrane stosownie do pogody a te mamuśki od gołych stóp i braku czapek to wyjątki :) najbardziej podobał mi się tekst mamuśki w przychodni jak mówi do pielęgniarki no i znów chory, to już trzeci raz tej wiosny ... a jak tak dbam żeby go nie przegrzewać i zdrowo odżywiać... nie moje dziecko, nie mój interes ale miałam ochotę takiej durnej mamuśce powiedzieć ze może jakby zaczęła ubierać do dziecko cieplej to by nie chorowało..

Gość gość
a moje dzieci wiecznie niepoubierane i jakos jeszcze nigdy nie były chore, nigdy, i tez od marca do listopada bez czapek, rajstopy tylko przy mrozie, i do zlobka chodziły i do przedszkola i czasem jakiś katar się zdarzył to nawet nie szłam do lekarza, bo sie bałam że w poradni to dopiero jakies choróbsko złapie i nie ma to nic wspólnego z owoczesnością - tego mnie nauczyli na porodówce w szpitalu - w drugi dzień dostałam pop*****l że na oddziale 25 stopni a dziecko pod pajacem ma body - i to ordynatorka neonatologii mnie zjechała równo i raz na zawsze wypleniła ze mnie przegrzewanie dzieci a dla ścisłości rodziłam w Rydygierze w Krk - można sobie panią ordynator zgooglować

Gość gość
Idiotki. U mnie byla identyczna pogoda. Szlam z dzieckiem na spacer,ja w samych dzinsach i wialo mo po nogach i zalowalam ze sama nie mam rajstop. Madralinskie mieszkaja w cieplejszym regionie i sie wymadrzaja. Wspolczulabym mojemu dziecku z jedna warstwa materialu na nozkach w wozku,siedzacemu i nie ruszajacemu sie. Ja szlam za wozkiem i mi powiewalo,a on na pierwszym planie bez oslony mialby byc bez rajstop? Rozumiem autorke,sama miewam podobne sytuacje,ale ubieram adekwatnie do pogody a nie pory roku czy miesiaca.jak bedzie trzeba to wloze rajstopy i w lipcu. Sobie i dziecku. Btw. Moja mama dzis na spacer po ogrodzie wlozyla zimowa kurtke i zimowa czapke i cieszyla sie ze przynajmniej nie zmarzla. Ale jak dla mnie to wy mozecie ubierac swoje dzieci przy 5 stopniach w krotki rekawek:)bo przeciez mamy taki piekny majowy weekend:)

Gość gość
U nas z tydzień temu było 25 stopni, dzieci biegały w kurtkach. Moja córka w rybaczkach i body z krótkim rękawem. Ma 10 miesięcy. Patrzyli na mnie jak na wariatkę :D. Wczoraj było bardzo zimno, wiało i deszcz. Miała body z długim, cienki sweterek, dżinsy, skarpety, polar i czapka cienka.

Gość gość
"i nie ma to nic wspólnego z owoczesnością - tego mnie nauczyli na porodówce w szpitalu - w drugi dzień dostałam pop*****l że na oddziale 25 stopni a dziecko pod pajacem ma body - i to ordynatorka neonatologii mnie zjechała równo i raz na zawsze wypleniła ze mnie przegrzewanie dzieci" Nie dziwie sie ordynator:/ ale chyba kazdy logicznie myslacy wie,ze takie ubranie jest stosunkowo za cieple nawet dla noworodka. Nie masz sie czym chwalic,bo u nas w szpotalu dzieci byly tylko w jednym kaftaniku i zawiniete cienka tetrowka i cieniutkim kocykiem z bawelny. A raczej az tak cieplo nie bylo,bo z mila checia wkladalo sie szlafrok.

Gość autorko chcialas sie pochwalic
ze nie przegrzewasz, a tu doopa! haha rajtki w maju

Gość gość
ja się niczym nie chciałam chwalić!

Gość autorko chcialas sie pochwalic
a co mialas na celu zakladajac ten temat?

Gość gość
Miałam na celu przedstawienie problemów w Polsce! i jacy ludzie którzy się wtrącają są żałośni!

Gość gość
U mnie w Tychach było dzisiaj 17 stopni,poszliśmy z młodym (4 lata ) na hulajnogę i był ubrany tak: cienkie jeansowe spodnie,podkoszulka z krótkim rękawem oraz cienka,rozpinana bluza,bez czapki. Myślę,ze był ubrany w sam raz ale uwierzcie mi,ze widziałam dzieci w ZIMOWYCH kurtkach,polarowych spodniach i oczywiście z czapami niemalże zimowymi. Masakra. Jedna dziewczynka szła nawet w zimowych kozakach.

Gość gość
Chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem skoro nie wiesz po co autorka zakladala temat. Radze wrocic do szkoly i porzucic spedzanie czasu na kafeterii bo sie uwsteczniasz,o ile masz z czego :)

Gość gość
autorka sztywno z termometrem w ręce haha

Gość gość
aj coś wam powiedzieć to od razu jad z was wychodzi.

Gość gość
Naprawde masz wielkie problemy życiowe

Gość gość
Jezu kolejny temat o przegrzewaniu.dajcie sobie juZ spokoj

Gość gość
Chryste jakie wy jesteście głupie, najpierw czepiacie się czapek, potem "rajtek".... zrozumcie tępe strzały ze dziaciak siedzi w wozku,malo się rusza wiec jest mu zimniej, nawet jeśli jest starszy i się bawi to wiatr podwiewa,nie wyobrażam sobie gdy na dworze jest 10st i wiaterek by ubrać same spodenki i skarpetki...a co zrobić z dziewczynka-zostawić jej gole nogi przy sukience bo rajtki(jak je nazywacie) to obciach?? jesteście głupie. lepiej ubrać cienkie rajstopki a sciagnac zawsze można. nie robcie lata bo go jeszcze nie ma.