Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majorkaa

CZY SIOSTRA MA PRAWO ODMOWIC MI POMOCY W TEJ SYTUACJI???

Polecane posty

Gość majorkaa

wyglada to tak ze moj maz stracil prace i zostalismy bez srodkow do zycia. nie mielismy za co oplacic wynajmu mieszkania wiec je wypowiedzielismy. bedac pewnym ze siostra nas przyjmie pod swoj dach na jakis czas az sytuacja sie rozwiaze. na poczatku sie zgodzila. ale dzis mija tydzien i powiedziala mi ze juz nie wytrzymuje ona i jej maz i mamy sobie cos znalezc bo ona chce troche spokoju we wlasnym domu. czy miala prawo sie tak zachowac? juz nie chodzi o mnie ale mam dwojke dzieci i JESTEM W CIAZY... czy mozna ciezarna tak potraktowac?

Gość gość
Można. Prowo. Nara.

Gość majorkaa
?

Ale jaki problem w tym, co ona ci powiedziala? Nie macie zamiaru niczego znalezc? Zrzuciliscie sie jej na glowe na niewiadomo jak dlugo i sie dziwisz, ze jej to nie cieszy?

Gość majorkaa
przeciez to bylo wiadome ze w tydzien niczego nie znajdziemy poza tym najpierw maz musi znalezc prace a z tym nie jest kolorowo... a ona chce zebysmy sie juz wyprowadzili

Gość gość
Prowokacja 0/10

Gość gość
Jej dom, jej prawo. Nie rozumiem wogole pretensji, a jak maz bedzie szukal pracy rok to bedziecie jej na glowie siedziec przez rok?

Gość gość
moze jestescie za glosno, moze nie sprzatacie po sobie, moze ona musi wam uslugiwac, moze nie gotujesz, duzo moze...

Gość gość
trzecia ciąża, ty bezrobotna, brak mieszkania... czy ludzie sa naprawde tak bezmyślni?

Gość gość
W Polsce panuje przekonanie, ze rodzina bez dzieci to nie rodzina i rozmnazaja sie jak kroliki mimo, ze nie maja do tego zadnych warunkow, bo to tak po chrzescijansku.

Gość gość
ja uwazam ze rodzinie sie pomaga, ale czy ty pomagasz siostrze? np czy ugotujesz dla wszystkich, posprzatasz? Nie wiem w jak zaawansowanej jestes ciazy ale moze siostra czuje sie nie doceniona? A gdzie mieszkacie? Czy w malym mieszkaniu czy duzym domu? Wszytsko zalezy od szczegolow. Jesli masz postawe ze Ci sie nalezy to nic dziwnego ze siostra ma dosyc, w innym przypadku uwazam ze powinna ci pomoc. Czy dzieci sa za glosno? siedzicie ciagle w domu? wiadomo ze w domu chce sie miec spokoj. Trudna sytuacja. Wspolczuje.

Gość gość
trzecie dziecko w drodze, wy zadnych perspektyw, na wynajmie byliscie-jestes nieodpowiedzialna

Gość gość
jasne ze ma takie prawo , to ze masz dwoje dzieci i jesteś w ciąży to jej wina ? jej sprawa? kochan to byl Twoj wybor skoro pracowal tylko mąz a zaszlas w nastena ciaze to chyba wiedzieliscie co robicie ..trzeba bylo znalesc normale mieszkanie a jak sie nie da to moglas isc do pracy , dostalabys umowe , potem jakbys zaszla w ciaze to mialabys normalna wyplate bedac na l4 .. a tak to widzisz same problemy. Ja sie siostrze nie dziwie miec na glowie 2 dzici , cięzarna i jej męza.. wiadomo pomoc pomoca ale czy ty jej kiedys pomoglas ? czy tylko wymagasz.. moge sie zalozyc ze jakbys jej pomagala to by zagryzla zęby i wam pozowlila mieszkac jeszcze jakis czas . Bedac w ciazy tez mozna dorobic.. ja np robilam paznokcie i jezdzialam robic strioki , jak sie chce to mozna

Gość majorkaa
ona ma mieszkanie dwupokojowe ale te pokoje sa duze... my zajmujemy salon a oni spokojnie mieszkaja w swojej sypialni

Jak przede mna bylaby oerspektywa mieszkania kilku miesięcy w sypialni tez bym sie wkurzyla i dlugo bym nie wytrzymała.2 pokojowe mieszkanie to nie opcja dla 6 osób.no daj spokój.jak można tak sie komus wladowac na glowe i jeszcze byc tak rozszczeniowy.tak siostra moze sie wkurzać.zrobcie cos ze swoim życiem.macie 2 dzieci do cholery:o a 3 w drodze.

Gość gość
Ty chyba zartujesz. Wynoscie sie na swoje dziecioroby zakichane. Wymowiliscie mieszkanie bo sobie wymyslilas, ze siostra was musi przyjac??? To nie moze byc prawda XD Gdyby ktos byl naprawde z natury tak glupi to nalezaloby go poddac eutanazji, albo przynajmniej wykastrowac/wysterylizowac

Gość majorkaa
moim zdaniem to jest moje najblizsza rodzina i gdyby ona byla w takiej sytuacji to ja bym jej pomogla a ona wiecznie ma pretensje do mnie nawet o to ze na kompie siedze

Gość gość
Ciesz sie, ze jeszcze Ci opieki nie naslala, w koncu jestescie bezdomnil dzieci moglyby trafic do rodziny zastepczej. Zamiast siedziec na kompie pognaj tego swojego darmozjada do pracy.

Gość gość
A jakie siostra ma mieszkanie? Ile pokoi?

Gość majorkaa
juz pisalam 2 pokoje

Gość majorkaa
a maz szuka pracy napisalam wyraznie jednak u nas jest duze bezrobocie to co ma zrobic przeciez pieniedze nie spadaja z nieba... ona i jej maz dobrze zarabiaja

Gość gość
i siostra ma racje! jestescie nieodpowiedzialnymi dzieciorobami!!! jakby maz nie stracil pracy to cale zycie byscie wynajmoiwali????

Gość wifigdańsk
prawie uwierzyłam w tą historię. jednak-nie,pewne znaki świadczą o tym,że to niezłe provo.

Gość gość
wifigdańsk "prawie uwierzyłam w tą historię" :D Naprawde? Jestes glupsza niz myslalam :D

Gość gość
ło matko :(

Gość gość
Twoje dzieci Twój biznes. Kobieto ile masz lat. Obowiązek utrzymania spoczywa na Twoim mężu to on powinien o Was zadbć!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze czy ma prawo...bezszczelna jesteś

Gość gość
Nie dziwię się jej. 1 łazienka i 1 kuchnia na 6 osób (z dwóch rodzin) to zdecydowanie za mało. Dlaczego Twoja siostra ma się gnieździć w swojej sypialni. Dlaczego musi znosić Twoje krzyczące, kłócące się ( na pewno tak jest między rodzeństwem) i biegające po małym mieszkaniu dzieci? Ma prawo tak postąpić, bo to jej mieszkanie! I nie pisz, co by\s zrobiła na jej miejscu, bo tego nie wiesz.