Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to od ząbkowania

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mój syn praktycznie bez przerwy ząbkuje od listopada-maks 2-3 dni przerwy i jak wyjdą np. 2 na raz to się "klują" kolejne, ma fest spuchnięte dziąsła itd. Ale to nie o to chodzi. Przy pierwszym ząbku przed wyjściem ząbka zagorączkował, miał katar itp. Obecnie ma wszystkie jedynki i dwójki i jedną czwórkę, a w zasadzie to jedną i pół bo przód drugiej wyszedł a wychodzi tył. Ale wczoraj rano trochę kaszlał, postanowiliśmy przesiedzieć w domu, bo w lutym też było identycznie-niedziela kaszel a piątek szpital bo zapalenie płuc. Ale dziecko zachowuje się jakby było chore, mało tego dzisiaj zrobił "luźniejszą" kupę. I tak jakby przy prykaniu mu się popuściło-2 razy. Całkiem przy usypianiu się zmartwiłam, bo nigdy nie leży spokojnie pod kołdrą, ale się rozkopuje, zawsze zasypia przy niekapku (canpol z sylikonowym ustnikiem). Dzisiaj przy niekapku nie zasypiał. Tylko trochę się napił, trochę bez. Taki w ogóle dziwny był. Jutro ja jadę na maturę, mąż zostaje z dzieckiem i będę się martwić. Jak myślicie to od ząbkowania?

Gość gość
możliwe , ze cos go bierze.moze rozwija się jakas infekcja i dlatego dziecko juz zachowuje sie jak chore mimo braku objawów choroby. niestety przy zabkowaniu niektóre dzieci są wrazliwsze i łapia choroby, u nas było to samo. szły zęby to zaraz gorączki, wodnisty katar , czasem kaszel i luźne kupy. obserwuj , w razie co rano niech mąz pójdzie z nim do lekarza.

Gość gość
no w tym problem że chorowity jest, ale przez wcześniactwo i wrodzone zapalenie płuc. Wcześniej nigdy z kupą problemów nie było, raz w listopadzie wystąpiła gorączka... tylko nawet lekarz nie był wstanie stwierdzić czy infekcja czy od zębów bo było ok tylko jeden wieczór gorączka i katar i to wszystko. Nie lubię jak mąż z Nim idzie do lekarza, bo ja jak usłyszę to wszystko wiem, a On trochę nie usłyszy, trochę zapomni, i tylko trochę powtórzy a tak naprawdę, wszystkie reakcje itd. zna tylko z moich opowiadań bo pracuje i dziecka ciągle nie widzi, dlatego jak coś to ja pojadę popołudniu z dzieckiem, bo aż tak nagłego nic nie ma. Tylko się zastanawiam, czy te kupy mogą być od ząbkowania, bo miał też skok więc to że był spokojny przy usypianiu to może być po skoku.

Gość gość
jestes maturzystka?

Gość gość
tak, skończyłam liceum zaocznie rok temu, ale Synek był za mały i nie miałam głowy do nauki, więc przystępuje w tym roku :] co w tym dziwnego?

Gość reniia89
Możesz napisać do Pani doktor na stronie hartujmisie.pl Ona rozjaśni Ci wszelkie wątpliwości. Ale oczywiście w razie pogorszenia sytuacji niech mąż uda się z dzieckiem do lekarza.