Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jullllllia

Jak się zabezpieczyć przed poerwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość Jullllllia

Hej dziewczyny. Pytam, bo mam już objawy i ogólnie samopoczucie takie, jakie towarzyszy przed miesiączką. Jeszcze nie miałam pierwszej, więc jak możecie powiedzcie mi co i jak, ale szczególnie chciałabym wiedzieć czy musze koniecznie mieć ten śluz, który u mnie się nie pojawia.

Gość gość
Musisz wiedzieć że młode dziewczęta pierwsze miesiączki przechodzą w bardzo różny sposób i raczej nie występują one regularnie,są skąpe i raczej trwają bardzo krótko. Co do objawów przedmiesiączkowych to masz rację mogą one występować i raczej powinnaś zabezpieczyć się w środki higieniczne gdyż w każdej chwili może pojawić się krwawienie. Magda.

Gość gość
Wszystko zależy od organizmu. Moja pierwsza miesiączka trwała 9 dni kolejna 10 dopiero później się uregulowało i po dziś dzień mam 5-7 dni. Wszyscy mówią, że pierwsze są nieregularne, ale to też różnie. U mnie od razu były regularne co 31 dni. Jeżeli chcesz czuć się komfortowo przy większej@ możesz podwójnie się podkładać. Na początek polecam podpaski przeznaczone na noc. Są dłuższe i wygodniejsze. Poza tym kup chusteczki do higieny intymnej, noś również na wszelki wypadek na zmianę bieliznę. Obserwuj swoje ciało. Ja mimo, że jestem 20+ to od zawsze mam tak, że przed @ boli mnie kręgosłup i piersi.

Gość Jullllllia
Dzięki wam wszystkim, naprawde mi pomogłyście!