Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik samochoodowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pewien problem z synkiem ma 3 lata który nie chce jeździć w foteliku samochodowym. Otóż niedawno kupiliśmy auto synek nie jest przyzwyczajony do jazdy w foteliku ściąga pasy krzyczy i protestuje tłumaczenia nic nie dają. Nie wiem co mam robić?

Gość gość
Zapinac na sile. Innej opcji nie ma. Powinien sie przyzwyczaic. Ewentualnie kup jakiea zabawki do samochodu. Sa no kierownice dla dzieci i powiedz ze moze sie nia bawić tylko jak zapnie pasy.

Gość gość
No w końcu się powinien przyzwyczaić... Też myślę że dobrym pomysłem było by kupno kierownicy- zabawki i zrobienie z jazdy zabawy. Powiedzieć małemu że teraz będzie kierowcą jak tata.

Gość gość
Kierownice mamy taka ale była przypinana do wózka ale teraz w ogóle sie nia nie bawi ale spróbuje

Gość gość
on ma 3 lata, nie 3 miesiące. POROZMAWIAJ Z NIM I MU WYTŁUMACZ, ŻE W SAMOCHODZIE TRZEBA ZAPINAĆ PASY. to jest już bardzo rozumne dziecko - przynajmniej powinno być....

Gość gość
No warto spróbować z tą kierownicą, zapomniał o niej ale w nowej sytuacji może znowu się nią zainteresuje... Możesz z nim też wcześniej pooglądać jakieś bajki albo książeczki o autach i kierowcach tak żeby spodobała mu się ta rola może wtedy chętniej zostanie "kierowcą" w swoim foteliku :) albo np podczas jazdy możesz mu puścić jego ulubione piosenki, pośpiewać razem... Coś żeby nie myślał tylko o tym że musi siedzieć w foteliku a potem jak przywyknie to już powinno pójść z górki

dużo zależy od wygody samego fotelika, jeśli dziecku jest wygodnie to powinno tak na prawdę w samochodzie zupełnie się wyłączyć i ukołysać do snu jak w wózku... ja polecam foteliki od graco bo wiem z doświadczenia że dzieciaczkom pasują i są na prawdę porządnie wykonane. Przy zmianie fotelika na większy polecam graco coast montowany zarówno przodem i tyłem do kierunku jazdy

zalezy jaki ma fotelik, moj jak zaczal protestowac , mowic ze mu niewygodnie to zmienilismy fotelik na wiekszy, moze i Twojemu maluchowi jest niewygodnie, my mamy Rodifix z przedzialu 15-36 juz starczy do konca az maly wyrosnie i bedzie zezdzil bez fotela... ogolnie polecam foteliki Maxi Cosi sa naprawde bardzo solidne

u nas jest całkiem inaczej, nasz Maluszek w swoim pebble śpi jak suseł :) zero problemów, ale zobaczymy jak podrośnie, nie mówię hop zanim nie przeskoczę :)

Gość gość
Abizi i Marion bardzo ciekawe ze zawsze piszecie w tym samym temacie i promujecie produkty maxi cosi. Żenujące