Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linka1234

wesele na 60 osób a mam ogromną rodzinę

Polecane posty

Gość linka1234

Moi drodzy, jak pogodzić maksymalnie 60 osóbowe wesele przy bardzo licznej rodzinie. Gdy podliczę moją rodzinę (ciotki, rodzeństwo cioteczne- czyli w sumie najbliższa) i najbliższych przyjaciół (koleżanki z ich mężami) to tylko z mojej strony wychodzi mi minimum 60 osób. A trzeba jeszcze dodać drugie tyle ze strony przyszłego męża. Czym wy kierujecie się przy zapraszaniu gości. Nie chciałabym nikogo obrazić tym, że nie zaproszę. Jedną ciotkę zaproszę, a drugą nie. Jeszcze jakieś walki w rodzinie zrobie :) Np. nie zapraszać ciotek a młodsze grono, czyli rodzeństwo cioteczne? hmmm Z kogoś będę musiała zrezygnować :( Jak u Was to wygląda?? Pozdrawiam.

Gość gość
Zaproś tych którzy wiecej sypną kasy

Gość gość
rodzinne wiezi kontakty i spotkania sa przereklamowane ja nie rozumiem jak mozna zaprosic na slub babcie dziadkow ciotki wujkow kuzynow kuzynki pociotki kolegow ze szkoly studiow pracy i sasiadow

Zupełnie nie rozumiem po grzyba ludzie zapraszają ludzi z którymi tak naprawdę nie mają kontaktu,których ostatni raz widzieli na swojej komunii :o A już teks " Bo jak zaproszę Krystynę to Zdzicha się obrazi jak ją ominę"...litości !

Gość gość
ja będę miała taki problem, bo o ile ja zamknę się w 30 osobach, to mój narzeczony niekoniecznie. Ale on chce zapraszać osoby, których nie widział od 10 lat albo ciotki z dziećmi i te dzieci już mają swoje dzieci i w życiu ich nie widział. W każdym razie ustaliliśmy, że zapraszamy po ok. 30 osób z każdej ze stron i jak on to zrobi już mnie nie obchodzi

Gość gość
Ja zaprosiłam: przyjaciółkę jako świadkową, dwóch przyjaciół z podstawówki (kontakt do dzisiaj), rodziców, brata i najbliższe ciocie (3) z wujkami i jedną kuzynkę z mężem. Mój mąż to samo, zaprosił na przykład kuzynów ale bez ich rodziców bo z kuzynami ma kontakt ale ich rodzice się już nim nie interesowali. Poza chrzestnym mojego męża to zaprosiliśmy tylko tymi, z którymi mamy kontakt i widujemy się co najmniej kilka razy w roku a nie przy okazji wesel i pogrzebów. A obydwoje mamy liczne rodziny, ale po przefiltrowaniu i postawieniu bardziej na przyjaciół, wyszło właśnie około 60 osób. A że ktoś się obrazi... no straszne, naprawdę... i tak ktoś zawsze się obrazi czy obgada wesele.

Gość gość
My z mezem zaprosiliśmy tylko najblizsza rodzine-czytaj rodzice,rodzenstwo,dziadki i kuzynowstwo z którymi mamy bardzo dobry kontakt,do tego przyjaciele a reszta idzie do lamusa bo po co mi ktoś z kim nie mam kontaktu i nawet nie chce mieć? Mnie tez chce się smiac jak slysze ze ktoś zaprosil kuzyna czy kuzynke bo w dzieciństwie bawili się w piaskownicy hehehe:) No ale jak ktoś liczy na mega koperty to i 200 osob zaprsi:)

Gość gość
najlepiej nie utrzymywac kontaktu z babciami dziadkami ciotkami kuzynami kuzynkami tym bardziej pociotkami i na nic ich nie zapraszac

Gość gość
U nas miało być 160 osób a na weselu było 110, zatem zaproś spokojnie, bo i tak ze 40% odpada :-o

Gość gość
az tyle oosb? rodzina ta dalsza powinna byc uwazana za nic i zero kontaktu z nia

Gość gość
my też obydwoje mamy wielką rodzinę, ale zapraszamy tylko te osoby, które chcemy, żeby były na naszym weselu. Po cholerę mi jakieś ciotki, z którymi nie mam kontaktu od dzieciństwa, albo ktoś, kogo zwyczajnie nie lubię. Mam np kilka ciotek, z którymi się widuję, ale nie zaproszę ich, bo ostatnio wyrządziły mi ogromną przykrość i nie chcę ich na swoim weselu widzieć. G***o mnie obchodzi co sobie pomyślą. Zapraszamy bardzo dużo znajomych i przyjaciół, bo to są ludzie, z którymi chcemy się bawić. Powala mnie podejście typu: "Zaprośmy jak najwięcej starych ciotek, bo one najwięcej kasy nawalą". Żal