Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam u ginekologa zapłaciłam za wizytę i.......

Polecane posty

Gość gość

100 zł zapłaciłam, a teraz patrzę w systemie ZIP, że lekarz ten dostał refundację 57 zł i 40 gr. Myślałam, że idę prywatnie, a on jeszcze na mnie zarobił?

Gość gość
nie idz tam wiecej a z drugiej strony moze gdyby nie ta refundacja to zapłaciłabyś 150zl. tak czy siak powinnien o tym poinformowac.

Gość gość
Ja chodze prywatnie i place 100 zl a nie jestem ubezpieczona

Gość gość
Idz ale powiedz ze chcesz paragon.ja zawsze dostaje u mojego gin.

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak prywatna wizyta z dofinansowaniem nfz. Albo sie placi albo sie idzie za darmo. Twoj lekarz skasowal Cie, a zarazem wystapil do nfz o refundacje. To przestepstwo i powinnas to zglosic - w zip jest odpowiedni formularz prosty do wypelnienia. Prawdopodobnie ten lekarz postepuje w ten sposob z wieksza iloscia pacjentek.

Gość gość
Tak, widzę ten przycisk o zgłoszeniu. Poszłam do niego bo jestem w ciąży i rozbolał mnie mocno brzuch rano, wystraszyłam się, a tylko on przyjmował, a mojej lekarki nie było. Zadzwoniłam do niego i pytam ile kosztuje wizyta, a on dogadamy się...Poszłam i na drzwiach było napisane, że refundacja NFZ za wszystko. Na koniec wizyty pytam ile, a on 100 zł ale paragonu mi nie dał. Byłam chyba oszołomiona, bo bałam się co z dzieckiem itd. Dzisiaj wchodzę na NFZ a tam, że refundacja :o

Gość gość
W mojej rodzinie ktoś wyczaił taki myk z dentystą, poszedł prywatnie a potem okazało się że dentysta brał dofinansowanie z NFZ za te wizyty, wystarczyła szybka wizyta i postraszenie lekarza i jakoś pieniądze od razu zwrócono.

Gość gość
dentystka mojej mamy---orto i protetyk- informuje co moze zrobic w ramach refundacji,wypytuje sie czy cos mama refundowanego robila czy nie- i ustala za co NFZ zaplaci a za co mama doplaci... prosty uklad mama placi tylko za to czego NFZ nie refenduje luz co NFZ powiedzmy to szczerze byloby gorszej jakosci... a na tego gina to bym doniosla...skoro jestes ubezpieczona to NFZ placi...okradl ciebie i nas wszystkich

Gość gość
Idź do niego, powiedz, że skoro byłaś badana na NFZ, to prosisz o zwrot pieniędzy i tyle.

Gość gość
Poszłam i na drzwiach było napisane, że refundacja NFZ za wszystko - - no jak bylo napisane, ze refundacja to po co sie pytalas o cene? zglos go i juz, oszust jeden.

Gość 888888888
Własnie ja ostatnio byłam prywatnie u endokrynologa, i on sprawdzal mnie w ewuś, ciekawe po co.. wizyta prywatna, 100zł?

Gość gość
A receptę dostałaś od endokrynologa?

Gość 888888
Ta dostałam recepte od endokrynologa

Gość gość
nie rób scen, lekarz przyjął Cię poza kolejnością, nie czekałaś kilka dni na wizytę.

Gość gość
a to że gabinet ma refundację NFZ i kontrakt nie znaczy że nie może przyjmować pacjentów komercyjnie, bo MOŻE

Gość gość
takie zycie, ciesz sie ze z ciaza wszystko dobrze, daj spokoj