Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MATURA 2014 polski

Polecane posty

Gość gość

sa tu jacys maturzysci? piszcie wrazenia moim zdaniem matura byla bardzo trudna mimo ze nigdy nie mialam problemow z polskim, dwie najgorsze lektury, wybralam wesele ale boje sie ze nie zdam a wy?

Gość gość
porazka, boje sie wynikow

Gość asiuniajhkdfghjfghjfdhjkgk
a ja sie boje jutra :/ dziś pisałam z Potopu

Gość gość
jak masz zgrabny tyłek nie trzeba ci matury,znajdziesz naiwniaka z forsą i masz problem z głowy

Gość gość
niesmieszne to co piszecie wyzej, jakies napalone gimbusy, normaly temat, prosze o normalne wypowiedzi, a nie wypowiedzi chorych psychopatow

Gość gość
to nie ma być śmieszne,to jest prawdziwe,wiesz chociaz kto napisał potop?

Gość gość
ja wole matematyke bo przynajmniej jak beda wyniki to bede wiedziec czy dobrze policzylam a tutaj… wszytsko zalezy od egzaminatora. pisalam z potopu, chiciaz nawet nie czytalam streszczenia

Gość gość
jakie było pytanie z potopu?

Gość gość
wiem kto napisal potop, nie zycze sobie zebys mnie obrazal/a, idz stad, jesli masz problemy ze soba i musisz ublizac innym

Gość gość
dobra,nie będe już,napisz na jaki temat pisałas

Gość gość
Też wzięłam potop. I jak pisałam to stwierdzam, że mi to streszczenie wyszło z tego

Gość gość
ja pisalam temat o weselu, byl fragment rozmowy gospodarza i poety, trzeba bylo porownac ich zdanie i poezji narodowej i co sadza o Polakach, niby latwy temat na pozor, ale fragment byl bardzo niejasny, niewiele dalo sie z niego wyciagnac na temat tej poezji

Gość gość
ogołnie wesele to cięzki dramat,nie mogłas wybrać potopu,przeciez to bułka z masłem

Gość gość
potop to byla jedyna lektura ktorej nie przeczytalam dlatego jej nie wybralam, nie pamietalam tam nawet imion postaci

Gość gość
tak myslałem:-D szkoda bo fajnie się czyta te bajki,a jak ci szło ogólnie z polskiego

Gość gość
ja z polskim nigdy nie mialam problemow, bylam pewna ze zdam ta mature, a teraz sie strasznie boje, chce chociaz to 30% bo i tak ide na studia techniczne wiec polski mi sie malo liczy, ale zdany musze miec

Gość gość
Też nie czytałam ale improwizowałam to miało być na podstawie fragmentu tak też zrobiłam nie wymyślałam za dużo

Gość gość
spokojnie,jak dobrze szło to na pewno masz zdane,pewnie będą też brać pod uwagę że ktos wybrał trudniejszy temat

Gość gość
Jutro to będzie masakra tak sie boje, że szok.

Gość gość
nie bój się,najwyżej dostaniesz pasem po gołej pupie i pojedziesz do holandii zrywać pietruszkę z drzewa

Gość gość
:D

Gość gość
Jak wyglądała wasza praca z potopu do czego możecie ja porównać? Nie wiem czy ja dobrze to napisałam.. W takiej formie

Gość gość
Do tych ktorzy wybrali wesele na maturze. Ocence czy w ogole szlam dobrym tropem. Kurde liczylam na inna lekture jednak.. napisalam tak ze autorem dziela z ktorego pochodzi fragment jest S. Wyspianski. To przedstawiciel epoki mlodej polski bla bla bla. I potem ze pierwsza mowiaca postacia jest poeta i ze jest on z zarstwy spolecznej arystokracji . I ze sa to inteligenci ze slabi psychicznie itd o chlopach ze to normalni ludzie ale nie tacy oczytani jak inteligenci. Potem napisalam ze poeta uwaza jego klase spoleczna jako lepsza i ze niby wszyscy jestesmy polakami a nawet sie nie szanujemy i nie potrafimy sie dogadac i ze gospodarz jest realista. Prosze pocieszcie mnie ze choc troche mam dobrze :(

Gość gość
Co mam zabrać jutro na matematykę? Jakie przybory :D ?

Gość gość
Up

Gość gość
Srup

Gość gość
na matme kalkulator prosty, linijka, cyrkiel taki na dlugopis, no i czarne dlugopisy, ekierki chyba nie mozna nie wiem? kątomierz mozna? chyba tak, nie jestem pewna