Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234567890

Czym mogę motywować swą prośbę o bierzmowanie ?

Polecane posty

Gość gość1234567890

Muszę napisać podanie do bierzmowania i nie wiem co napisać,dlaczego chcę je otrzymać. Czyli Swą prośbę motywuję tym,że...... Mógłby mi ktoś pomóc i dokończyć to w dwóch zdaniach? Z góry dziękuję.

Gość gość
byłam/em kocahnka kapłana

I oczywiście napisz, że jesteś osobą wierzącą i dlateo zależy Ci na sakramencie :) a dopiero w drugim zdaniu, że chcesz je akurat teraz bo masz zostać chrzestnym, albo świadkiem na ślubie...

Gość gość1234567890
KingaStefankaFanka to nie może być,bo właśnie wcześniej tak napisałam i ksiądz powiedział,że źle,jemu to nic nie pasuje już zupełnie nie mama pomysłow cop napisać

Kurcze :o pamiętam że byla taka formułka, którą wszyscy wpisywaliśmy na religii pod dyktando katechetki, ale za cholerę nie przypomnę sobie co to było :o

Gość gość
Ja idę do bierzmowania jako dorosła i napiszę cos takiego. Zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi Sakramentu Bierzmowania. Moją prośbę motywuje tym, że pragnę umocnić swoją wiarę na drodze dojrzałości chrześcijańskiej. Dzięki Sakramentowi Bierzmowania stanę się lepszym członkiem Kościoła w którym jest obecny Duch Święty. I to właśnie on napełni mnie swoimi darami: mądrości, rozumu, rady, męstwa, umiejętności, pobożności i bojaźni Bożej. Dla mnie przyjęcie Sakramentu Bierzmowania będzie obietnicą złożoną Bogu. Obietnicą życia według wiary, zachowaniu na co dzień przykazań Dekalogu, poszerzenia i pogłębienia mojej wiary religijnej.

O pięknie :) powinno siespodobać :) Chociaż gdybym była księdzem i ktoś by mi wyskoczył z takim tekstem pomyślałąbym że jaja sobie robi :p

Gość gość1234567890
masz z neta sciągnięte,