Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z niepłodnością

Polecane posty

Gość gość

Mamy z narzeczonym problem poniewaz nie mozemy zajsc w ciąże. Po moich badaniach okazało się że wszystko jest ok i nie ma zadnych niepokojącego stanu. Lecz dzieci wciąż brak. 1,5 roku temu straciłam ciążę w 7 tygodniu. Z trudem się pozbierałam. Kążdego miesiąca nadchodzi ten dzień, miesiączka, upada nadzieja ktora pojawiła się wraz ze spóźniającym się okresem. Miała któraś was taki problem? Jak udało wam się zajsc w ciąże? brałyscie cos?

Gość gość
idź do ginekologa . Powinien się znać.

Gość gość
jakie miałaś badania? czy partner badał nasienie?

Gość gość
USG, badania hormonów, cytologię. Narzeczony nigdy nie miał problemów, Ma już dzieci z poprzedniego związku

Gość gość
to, że ma dzieci z poprzedniego związku o niczym nie świadczy, płodność nie jest dana raz na całe życie, a parametry nasienia mogą się pogorszyć z wielu powodów, więc przy diagnostyce niepłodności badanie nasienia to podstawa monitoring cyklu miałaś? masz regularną owulację?

Gość gość
Dokładnie regularną to nie, pojawia się +- tydzień niż poprzedniego miesiąca. Zawsze jak spoznia się około 2 tygodnie wtedy pojawia się nadzieja, ktora znika wraz z pojawiającą się 1 kreską na teście

Gość gość
ja pytałam o monitoring cyklu i o owulację, nie o miesiączkę

Gość gość
robiłam testy owulacyjne. Mój ginekolog kazał mi je robic i wychodziły negatywne za kazdym razem

Gość taka jednaaa1111
tez poroniłam staram sie 7 miesiac i nic:( a niby wszystko ok, a mialas lyzeczkowanie czy sama poronilas?

Gość gość
powinnaś mieć monitoring cyklu przez przynajmniej 3 razy, polega to na robieniu usg co około 2 dni do momentu pękniecia pęcherzyka, pozwala to sprawdzić czy owulacja jest i czy jest ona prawidłowa, testy owulacyjne się do tego nie nadają

Gość gość
*przez przynajmniej 3 cykle miało być