Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizkaM

Myslę o siostrze dla braciszka :)

Polecane posty

Gość elizkaM

Czy sa tu mamusie które planowały i bardzo sie starały aby począc dziewczynke i sie udało? Na co bardzo zwracałyście uwagę przed staraniami? Plis odezwijcie się

Gość mamusiaaIzaa34
Hmm kochana szczerze to nie mogę zbytnio pomoc. Mam dwie córeczki. Ale wiesz co o pierwsza córeczkę starałam się kilka dni przed jajeczkowaniem. Moja koleznka bardzo chciała dziewczynke i dzieki temu udało się jej. A jeśli chodzi o druga corcie to chyba szczezcie nam dopisalo. Może także przez to ze zaszlam w ciaze w późniejszym wieku. Stosowałam także dietę bogata w,wapń. Kobietko probuj może się uda. Powodzenia! ;)

Gość gość
nie ma reguly, my kochalismy sie w sama owulacje (potwierdzona monitoringiem u ginekologa bo bralam CLO) a bedziemy miec dziewczynke:)

Gość czarnulka2013
Witam dziewczyny. Jestem mama 8 miesięcznej córeczki ale nie mogę ci pomoc bo dziwnie to zabrzmi że choć starając się o ciąże to nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia. Byłam prze szczęśliwa... a teraz myślę o braciszku więc może masz jakąś radę?

Gość elizkaM
czarnulka2013 - ja przy pierwszej ciąży nie planowałam płci pragnęłam aby tylko zajść w ciąże ale wiem że zaczęlismy starać się od dnia owulacji i jeszcze w kolejnych dniach:)

Gość czarnulka2013
elizkaM tylko u mnie jest ciężko z określeniem owulacji choc mam regularne 27 dc

Gość czarnulka2013
choć jak będzie siostrzyczka i też dobrze byle była zdrowa

Gość gość
probuj do 8 dnia. po okresie prawie codziennie, bez orgazmu. a jak nie zajdziesz w ciaze to zaryzykuj do 9 dnia

Gość gość
Lepiej do 9 lub 10 dnia.

Gość czarnulka2013
od wczoraj zaczęliśmy no i zobaczymy co z tego będzie:)

Gość elizkaM
czarnulka2013 - a w jakim wieku juz masz dziecko? Wg tego co podane w necie na dziewczynke to trzeba zacząć starania odrazu po @ także ja będe sie starać w 10 i 11dc bo ow mam bardzo odczuwalną i zawsze mniej więcej w 14, 15dc.

Gość elizkaM
Ale mimo tego wszystkiego najważniejsze jest i tak dla mnie aby wogóle zajść w ciąże, szczęśliwie donosić i urodzić bez komplikacji zdrowego dzidziusia:).

Gość czarnulka2013
moja córka ma 8 miesięcy :)

Gość gość
myślisz o siostrze dla swojego synka, a nie dla braciszka. chyba, ze chcesz urodzic siostre swojemu bratu. macierzynstwo lub chęć bycia matką nie zwalnia z myślenia ;)

Gość gość
Nie wtracaj sie w zycie erotyczne swojego brata

Gość gość
ostatni gościu, masło maślane wychodzi w twoich błyskotliwych wywodów a i tak autorka użyła prawidłową formę ;).

Gość gość
U mnie odwrotnie, będzie syn dla starszej już córeczki. Nie wiem czy dzieci będą się dobrze dogadywać, fajnie jednak poznać smak urozmaicenia bo jakby nie było los obdarza nas wtedy podwójnie, serwując coś nowego :). Myślałam o drugiej pannicy a wyszedł syn. Kochaliśmy się jednak w okresie owulacji i to bardzo namiętnie....cóż, przy córce było to bardziej zaplanowane i z głową, tu raczej hormony wygrały i będzie syn :D.

Gość gość
też chciałam mieć jako drugie dziecko córeczkę, ale niestety albo stety nie udało się i mam teraz dwóch synków

Gość gość
A mi się udało i mam po jednej sztuce :D synek 2,5 r corka 2,5 mca :D

Gość gość
Córkę mieć to szczęście , tak samo jak i syna ale według mnie w wypisanej przezemnie kolejności bo jak pierwszy syn to potem większy stres czy za drugim razem uda się począć córkę. Trzeba jednak pamiętać że to co my w tej sytuacji chcemy , jest najmniej ważne, czasem ważniejsze by na drodze życiowej spotkały się dwie siostry lub dwóch braci bo to oni będą kiedyś mieć się nawzajem a my wieczne nie jesteśmy.

Gość gość
madre slowa :) U mnie bylo na odwrot zawsze chcialam miec syna,a doczekalam sie 3 corek i w koncu na koncu syna :)

Gość gość
gościu powyżej to masz 4 dzieci ? ja to chyba będę mięc z 10 dzieci bo też marzę o córce a mam już 2 synów, więc szanse na kolejnego syna rosną, a chcę mieć córkę więc będę próbować aż do skutku i pewnie z 10 dzieci będe mieć

Gość gość
No to powodzenia,ja nie probowalam do skutku az bedzie syn,od poczatku wraz z mezem wiedzielismy,ze bedziemy miec 4 dzieci.