Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania P26

PROŚBA O POBRANIE PRÓB MLEKA OD MATEK

Polecane posty

Witam, Nazywam się Anna Pohoryło i jestem doktorantką Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie. W związku z przygotowywaną przeze mnie rozprawą doktorską o wstępnym temacie "Badanie stopnia narażenia niemowląt karmionych mlekiem matki, urodzonych w woj. zachodniopomorskim na ksenobiotyki chloroorganiczne" zwracam się do Pań, będących w ciąży i karmiących (głównie ze Szczecina i najbliższych okolic) o możliwość pobrania kilku prób mleka. Celem pracy jest oszacowanie stopnia narażenia niemowląt na ewentualne pozostałości wybranych zanieczyszczeń środowiskowych z grupy ksenobiotyków chloroorganicznych. Panie które wyraziłyby chęć współpracy i chciałyby mieć swój wkład w rozwój polskiej nauki :) proszę o kontakt: Anna.Pohorylo@zut.edu.pl Na życzenie wyniki badań będą Paniom w pełni udostępnione. Z poważaniem Anna Pohoryło

Gość gość
ile płacisz za to mleko? jak ci dostarczyc?

Gość gość
Chętnie bym pomogła ale jestem z Łodzi:)

Gość gość
Tez bym chętnie pomogla ale jestem z Wawy :)

Niestety ze względu na niskie fundusze przeznaczone na moj***adania z uczelni nie jestem w stanie zapłacić Pani za mleko. Finanse przekazywane z uczelni przeznaczone są głównie na niezbędne odczynniki, wzorce oraz podstawowy sprzęt chromatograficzny, dlatego też zwracam się o bezinteresowne przekazanie mleka. Jednocześnie ze względu na ważność badań w wynikająca z wszechobecności ksenobiotyków chloroorganicznych oraz narażenie populacji generalnej na oddziaływanie tych trwałych, toksycznych związków powodujących skażenia żywności poprzez przenikanie ich do surowców i artykułów konsumpcyjnych, a także kumulujących się w organizmie człowieka, mogących stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów badania powinny być wykonane na mleku ludzkim. W związku z czym wyniki pracy pozwolą w szerszy sposób spojrzeć na ocenę narażenia niemowląt, biorąc pod uwagę wiele czynników, między innymi aspekt obniżania lub utrzymywania się na stałym poziomie stężeń ksenobiotyków chloroorganicznych.

Gość gość
szanowna pani zamiast wypisywac tu swoje prosby rusz szanowny tylek i popros o pozwolenie na przeprowadzenie badan w oddzialach badz klinikach ginekologiczno-położniczych, poradniach laktacyjnych na terenia województwa zachodniopomorskiego. na pewno znajda sie chetne panie które pomoga. powodzenia

Gość gość
Ja mogę pomóc z odciaganiu mleka z fajnych piersi. Przystojny z Warszawy

do Pani informacji ruszam swój szanowny tyłek i próbuje dotrzeć do matek każdym możliwym sposobem i bardzo dziękuje za poradę :)

Gość Ania P26P
około 2 litry od jednej matki na sobotę

To przykro mi, nie pomoge, bo teraz mam juz za slaba laktacje, a kolejna ruszy we wrzesniu. Szczerze powiedziawszy, to wydaje mi sie, ze ciezko bedzie jakiejkolwiek mamie sciagnac do soboty 2litry mleka, bo okolo litra to wypija 3miesieczniak na dobe - czyli matka musialaby odstawic na te 2 dni dziecko.

Ania P26P to kłamstwo i proszę nie reagować na posty podpisywane tym pseudonimem. Bardzo chętne do pomocy mamy tylko i wyłącznie o kontakt meilowy w celu uzyskania prawdziwych i szczegółowych informacji !!!

Mamawrzesinka2014 - bardzo bym poprosiła Panią o kontakt meilowy podany w ogłoszeniu w celu podania przeze mnie Pani prawdziwych informacji. Pozdrawiam

Gość gość
szkoda, że mieszkam tak daleko. Kiedy można będzie poznać wyniki badań?

jak narazie jestem we wstępnym etapie badań i wszystko jest zależy od ilości zebranych prób mleka, od których jest uzależnione powodzenie napisania pracy doktorskiej na powyższy temat

jak narazie jestem we wstępnym etapie badań i wszystko zależy od ilości zebranych prób mleka, od których jest uzależnione powodzenie napisania pracy doktorskiej na powyższy temat