Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia

Polecane posty

Gość gość

Witam! Proszę o kilka wskazówek „doświadczonych” studentów. Jestem na drugim roku studiów zaocznych na UWMie. Mam warunek z języka angielskiego, który znów nie zaliczę z powodu nieobecności na zajęciach. I tu moje pytanie: czy istnieje możliwość powtarzania semestru z niezaliczonym warunkiem.? Niestety obawiam się, że tych niezaliczeń będzie więcej.. :/ Jakie jest najlepsze wyjście dla mnie: warunek warunku (o ile jest to możliwość), urlop dziekański czy powtarzanie semestru.? Czy możliwy jest urlop dziekański z niezaliczonym warunkiem? No i jak wyglądają sprawy z opłatami i stypendium socjalnym. Nie orientuję się w tym w ogóle.. :/ Za warunek zapłaciłam.

Gość gość
Mnie już nie zdziwi NIC w akademikach. :)

Gość gość
Droga Janiu, Przede wszystkim nie powinnaś była płacić za warunek, bo to wygląda tak jakbyś się przyznała do tego, że nie zaliczyłaś semestru w terminie. Niestety w obecnej sytuacji pozostaje ci jedynie stanowcza rozmowa z portierem ma temat dyskryminacji szatnianej osób posiadających kurtki bez pętelek do wieszania. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej zrobisz, jeśli przerwiesz studia teraz, z tym co masz zaliczone (kasa za warunek i tak przepadnie, skoro go nie zaliczysz), a następnie rozpocząć od wrześnie od nowa tj. od drugiego roku.