Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym miesiacu ciazy kompletowalyscie wyprawke

Polecane posty

Gość gość

Dla maluszka.jestem juz w piatym i sie zastanawiam czy juz szykowac sie do zakupow

Gość gość
Ja w poprzedniej ciazy zaczelam kompletowac w 6 mcu zdazylismy kupic lozeczko ubranka i urodzilam dziecko zmarlo. Teraz kupimy wszystko po porodzie. Tylko rzeczy do szpitala przed porodem.

W 5/6 i dobrze zrobiłam, teraz jestem w 9 i sobie odpoczywam :)

Gość gość
Przykro mi.a na kiedy masz termin?

Gość gość
Po co już? Żeby leżało i się kurzyło? Ja chyba w 8 zaczęłam kupować.

Gość gość
ilonek, jakto odpoczywać, kupić to nie problem i tak to trzeba wszystko uprać i wyprasować, a ni zrobi się tego z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.

Uprałam i uprasowałam wszystko tydz temu :)

Gość gość
Wlasnie nie wiem.jestem szczuplej budowy i brzuch zaczyna mi rosnac i kregoslup pobolewa i boje sie ze w 8 miesiacu nie dam rady lazic po sklepach

Gość gość
no więc nie odpoczywalas tylko o co najgorsze robiłaś w 9 mcu, nie wiem po co leżały te twoje ubranka 4 mce i blakły?

Dokładnie 9 miesiąc zaczynam 9 maja :) Czyli teraz kończę 8. Każdy robi jak uważa.

Gość gość
Ja jestem w 4 mcu, musze lezec, ubranka kupie po porodzie, reszte rzeczy mam po straconym dziecku. Jak bede w szpitalu to mama mi wszystko przygotuje. Sama nie kupie noc choc nie ukrywam ze chcialabym poszalac na zakupach ale potem to sobie odbije.

W 5/6 miesiącu czułam się tak, że mogłam góry przenosić a teraz spuchłam jak świnia i ledwo łażę i naprawdę nie mam ochoty łazić po sklepach, wystarczy, że 4 razy dziennie wyprowadzam psa na spacer i robię zakupy spożywcze, sprzątam i gotuję.

Gość gość
Meble, wozek itp. w 4-5 miesiacu (ale staly jeszcze jakis czas w sklepowym magazynie). Ubranka w 7 miesiacu. Wszystko popralam, poprasowalam w 8 miesiacu, lozeczko itp gotowe, poprzykrywane przescieradlami na gumce, zeby sie nie kurzylo. Pieluszki, kosmetyki kupowalam w ostatnich dniach, termin mam na polowe maja.

Gość gość
To moja pierwsza ciaza i mam watpliwosci czy szykowac sie na zakupy

Gość gość
ja pierwsze rzeczy kupilam w 5 miesiacu. jakies dwa, trzy ubranka bo strasznie mi sie spodobaly ale niestety zaraz poronilam. teraz napewno nie kupie nic wczesniej niz ok 8 miesiaca

Gość mamaolllo
Ja pierwsze ubranka kupowałam ok 6 mca, ale pojedyncze sztuki, wózek i łóżeczko kupiliśmy ok 8 mca, ale nie rozkładaliśmy tego, mąż wszystko poskładał, a jak wróciłam ze szpitala (po 8 dniach) to miałam pościel/część ubranek do prania/prasowania. Zrobił się wielki burdel, aż następnego dnia nie wpuściłam do domu położnej ;) A w dniu wyjścia (wychodziłam popołudniu) jechaliśmy z dzieckiem 20 km (w jedną stronę) po wanienkę do kąpieli. Teraz przygotowałbym wszystko na początku 9 mca i przykryłabym to jakimś płótnem, a ubranka przygotowała ( w różnych rozmiarach) w szafie, takie najpilniejsze, rzeczy do pielęgnacji kupiłabym jednak po porodzie.

ja kupowałam w 7 .duzo tez dostalismy ciuszków od naszych rodziców (babcie oszalaly, bo to pierwszy wnuk) dzieki temu mamy juz praktycznie cala wyprawkę, jeszcze mam ochote jesli chodzi o ubranka kupic małej jakies fajne sukieneczki na lato, podobaja mi sie w next i chyba sobie zamówię, niektóre ciuszki sa swietne. narazie mamy takie uniwersalne, ale moze na weekend wybiorę się i zaszaleję z czyms typowo dziewczecym:) reszte wyprawki (wozek, nosidelko, lozeczko) juz jest:) jeszcze kosmetyków nam brakuje tylko :)

Gość mamaolllo
Powiem Ci, że tyle się słyszy o smutnym zakończeniu ciąży, że mnie te zakupy przed porodem nie cieszyły. A teraz kupić można wszystko w jednym miejscu w 15 minut.

Czesc dziewczyny.jestem w 5 miesiacu ciazy to oczywiscie moja pierwsza ciaza i chcialam sie was zapytac czy robilyscie usg 4 d

Gość gość
Od drugiego trymestru - powoli, po kilka ciuszków, akcesoria później. W ten sposób spokojnie ze wszystkim zdążyłam przed terminem.

Nie polecam zakupów wczesniej niż w 7-8 msc. Wszystkim przyszłym mamą życzę wszystkiego dobrego ale niestety życie płata figle -wiem co mówie !

Gość gość
Zaczelismy po 20 tc teraz jestem w 33 tc I mamy juz wszystko. Teraz powoli piore I prasuje bo bede miec wywolywany porod w 38tc I chce miec wszystko gotowe wczesniej bo juz coraz gorzej bola plecy I zaczynam puchnac.

Gość gość
ja jestem w polowie 6 m, kupilam kilka ubranek w roz.56, planuje zakupy w nastepnym miesiacu(mam dostac wyprawke od rodzenstwa z zagarnicy i jak bede wiedziec co mam to reszte dokupie)

Lista dobry pomysł ewentualnie -wyprawka do szpitala .

Gość gość
Ja wlasnie zaczelam 9 miesiac. Wyprawka jest juz kupiona, ciuszki poprane I poprasowane, walizka do szpitala spakowana. Zostal mam jeszcze zakup lozeczka i wozka, ale one czekaja juz na nas w magazynie sklepu, w ktorym robilismy zakupy. Kompletowac wyprawke zaczelam w 7 miesiacu. Wczesniej kupywalam urocze ubranka, bo sprawialo mi to wield radosci :-) Ciesze sie, ze juz mam to za soba. Teraz moge odpoczywac sobie do woli i nabierac sily do porodu.

Gość gość
a moze ktoras przyszla mama chce odkupic za bardzo male pieniadze uzywane ub ubranka i sprzet dla Maluszka,wszystko angielskie w stanie bdb,idealnym i posiadam tez nieuzywany sterylizator avent. probowalam sprzedac na alegro ale nie poszlo i nie mam czasu siedziec na tym alegro.

Ja jestem w 22 tyg. i jak na razie większość rzeczy (przede wszystkim ubranka) dostaję od rodziny. Sami na porządne zakupy pewnie wybierzemy się przed porodem :)

Gość gość
ja zaczelam kompletowac wyprawke troche pozno bo w 36tyg. Wczesniej nie mialam czasu bo pracowalam cale dnie a poza tym mielismy w planie przeprowadzke wiec nie chcialam sobie zawalac starego mieszkania ktore i tak bylo mikroskopijna kawalerka. Nie ma sie co spieszyc bo teraz wszystko mkozna kupic nawet nie wychodzac z domu :)