Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alicja2101

Problem z życiowym wyborem

Polecane posty

Bardzo proszę Was o radę. W liceum poznałam chłopaka, który zwrócił na mnie uwagę, był bardzo inteligentny, ciągle ze sobą rozmawialiśmy, spotykaliśmy się po zajęciach, narodziła się wielka przyjaźń, okazało się, że obydwojgu nam zależy na życiu sakramentalnym, a po ok roku on wyznał mi miłość. Byłam zaskoczona, odtrąciłam go, uważałam wtedy, że to niemożliwe, on pochodzi z dobrze sytuowanej rodziny, ja wręcz przeciwnie, uważałam tez, że nie dorównuję mu intelektem, nie podobał mi się fizycznie. Nie wiem czy kiedykolwiek spotkałam lepszego człowieka, który byłby w stanie zrobić dla mnie wszystko, który by mnie tak szanował.Po maturze poszedł na wymagające studia, ja zostałam przez rok w domu, uczyłam się sama i dostałam się na medycynę 400 km od domu. W międzyczasie poznałam w chłopaka, który mi się spodobał, nie wykazywał na początku jakiejś wielkiej inicjatywy, ma mnóstwo przyjaciół, często chodzi na imprezy, szanuje mnie, dobrze się z nim czuję, ale moje myśli ciągle wracają do tamtego przyjaciela. Czasami strasznie żałuję, że nie dałam nam szansy, że straciłam dużo czasu, dopiero teraz dociera do mnie, że on naprawdę mnie kochał. Wiem, że gdybym tylko napisała, przyjechałby od razu. Co robić, żeby jak najmniej osób cierpiało?

Gość gość
Zapytaj serca, na rozum nie ma co się wiązać, módl się o dobrego męża:)

Gość gość
zastanów się czy chłopak z którym jesteś będzie dobrym mężem, ojcem.... potem czy jesteś w stanie bez niego żyć, czy jesteś w stanie rozstać się z nim i czy rzeczywiście zależy ci na tamtym....musisz dokonać takiego wyboru by nie żałować

Gość gość
myślę że poprzednia miłość to zwykła fascynacja, pierwsze zauroczenie do którego wracasz myślami z sentymentem w realnym życiu mogłoby się okazać że tamten koleś się już zmienił, już się tobą nie interesuje lub kogoś ma ot mrzonki, weź się raczej za studia niż dyrdymały, młoda jesteś jeszcze spotkasz nie jednego faceta

Gość gość
jak cię to gnębi zalicz rok i odezwij się do tamtego kolesia przed wakacjami, będziesz miała jasność

Gość gość
Studiami zajmuje się nieustannie i w tej kwestii nic się nie zmieni. Tamten przyjaciel ciągle próbuje mieć ze mną kontakt, zasugerował, że mógłby do mnie przyjechać, dostaje od niego pocztówki. Może to prawda, że spotkam niejednego faceta, ciągle ich spotykam, tylko, większość z nich nie byłaby w stanie tak długo walczyć o inną osobę.