Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćautorka

łożysko na ścianie przedniej wysoko

Polecane posty

Gość gośćautorka

co to oznacza? miałam wczoraj usg i mam tak wpisane, lekarz nic mi na ten temat nie powiedział, miała któraś z Was tak ułożone łożysko?

Gość gość
Nic nie oznacza, nie masz się czym martwić.

Gość miiiiaaaaaaaa
ja mam tak samo. Po prostu łożysko ma sie na przedniej lub tylnej ścianie. My mamy na przedniej, i tyle:) ten rodzaj ulokownia łożyska wpływa na odczuwanie ruchów płodu przez matkę. Ja słabo odczuwam. Na USG lekarzowi aż głowica podskakuje, tak malutka dokazuje, a ja nie czuję. Więc nie martw sie jeśli późno i słabo bedziesz odczuwać ruchy.

Gość gość
bedziesz miala problem, jak bedziesz potrzebowala miec cesarke...

Gość gość
A to nie jest tak, że jak łożysko jest na przedniej ścianie to jest to wskazanie do cc?

Gość gość
Wskazaniem do cc jest lozysko przodujace, a to znaczy tyle ze lozysko zakruwa wejscie do szyjki macicy. A lozysko na przedniej scianie nie jest zadnym wskazaniem. Tak ja, ktos wyzej napisal, jedyne to co slabiej ruchy bedziwsz odczuwac

Gość gośćautorka
ojej a ja mam dosyc spora wade wzroku i wlasnie nie wiem czy nie bede musiala miec cesarki...

Gość gość
O ile nie masz odklejajacej sie siatkowki to wada wzroku tez nie jest wskazaniem do cc. Rodza nawet dziewczyny ktore maja + lub minus 12. Wazne zeby z siatkowka bylo wszystko ok

Gdyby bylo łozysko na scianie przedniej nisko, to mogloby zrobic sie przodujace, a to juz troche niebezpieczne, nie masz sie czym martwic. ja w pierwszej ciazy mialam lozysko na scianie przedniej i w tej tez mam, jest jak narazie ok.

Gość gość
Lozysko na przedniej scianie to nie jest lozysko przodujace. Lozysko podnosi sie po 20 tc.