Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarabiam 1400 zł miesięcznie. Po co ja żyje ? Co to za życie ? Jak szczur...

Polecane posty

Gość gość

😭

Coś musi się poprawic. Na razie 1400zl, w przyszłości brak szans na emeryturę w tej wysokości. Mamy podniesiony wiek emerytalny, niewiele osób wytrwa do tego okresu pracując bez przerwy, dzieci wcześniej poslane do szkół, zabrane dzieciństwo, ludzie za chlebem wyjeżdżajacy z kraju. Ostatnie 10-lecie to rownia pochyla...

Gość gość
na 100% napisał to facet, typowy współczesny "mężczyzna".

Gość 99887444448889844444477888
o k****, ja na paliwo prawie tyle wydaje. faktycznie to jest glodowa stawka I chyba na jednego wieznia panstwo wiecej daje. a szczury sa bardzo inteligentne.

Gość gość
bez przesady z zabranym dziciństwem, pzreciez nie ida do kamieniołomow. Moje dzici poszly wczesniej do szkoly przed reforma, bo chciały i zadowolone. A wielu ludzi marzy o przedluzeniu wieku produkcyjnego, ;udzie wyksztalceni sa na ogol wtedy w pelni sił umyslowych, dzieci odchowane, szkoda tego marnowac Akurat te 2 punkty sa dla mnie ok.

Gość gość
Świat jest piekny,ale życie w polskich warunkach bardzo cięzkie,jak deprecha.

Szkoda ze zamiast zakasac rękawy i zrobić porządek na górze jesteśmy skłóceni i poniżamy siebie za to co góra z nami zrobila

Gość gość
dostaniesz i tak emeryture socialna,od panstwa ,nie przezywaj,w afryce nei yzjesz w püolsce pomagaja ludziom

Socjalną z której sam nie wyzyjesz i nie stać cie będzie na spokojną starość gdzie nie martwisz się czy kupic chleb czy leki czy np się wykąpać bo woda droga, podobnie do państw trzeciego świata. Niewielka różnica

Gość gość
zeby dostac emeryture socjalna to trzeba byc rencistą: Osobom pobierającym rentę z tytułu niezdolności do pracy po ukończeniu 60 lat kobieta, a 65 lat mężczyzna Zakład Ubezpieczeń Społecznych przyzna emeryturę z urzędu. Aby otrzymać to świadczenie, nie muszą oni składać wniosku ani w żaden inny sposób o nie zabiegać. Emerytura taka przysługuje niezależnie od długości stażu ubezpieczeniowego. Czytaj więcej na Infor.pl: http://www.infor.pl/prawo/emerytury/emerytury-powszechne/73960,Dla-kogo-emerytura-z-urzedu.html#ixzz30y6MUzFR

Dziekuje za linka. Gość powyżej mówiąc socjalna miał zapewne myśl w sensie zapewnienia socjalu egzystencjalnego

Gość gość
A ja w Polsce zarabiałam najwięcej 1400 zł brutto (przez całe 2 miesiące)... Policz sobie ile na rękę dostawałam. I same umowy zlecenia/o dzieło, nawet na umowę o prace na czas określony nie miałam szans... Były miesiące gdzie dostawałam 500 zł... I łapałam wszystko co się dało- ale w mieście z 25% bezrobocia nawet o pracy w sklepie mogłam pomarzyć tylko- oferty nieliczne, a jak juz, to 5 lat doświadczenia trzeba było (a ja miałam rok, nawet gadać ze mną nie chcieli). Gdybyśmy oboje z mężem w naszym małym miasteczku mieli po 1400 na rękę, to nawet bym nie myślała o emigracji, a tak niestety, z ciężkim sercem ale było trzeba...

Gość gość
1500 zarabiałam przed wyjazdem z Pl w 2006 roku Do Pl wrócę na starość ze szwajcarska emerytura

Gość gość
Wegetacja:)

Gość gość
wyjeżdżajcie za granicę,****** ten niewolniczy kraj i panów