Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balkonowa maniaczka

Truskawki pnące na balkonie ktoś sadził?

Polecane posty

Gość gość
nie otwiera mi się

Gość balkonowa maniaczka
fajnie to wygląda, ile krzaczków masz tam posadzonych?

Gość gosiazmalinką
w sumie 4 odmiany Toscana i 8 Rainbow Treasure

Gość gość
Fajna doniczka i truskaweczki :) Super :) W tym roku chyba juz za pozno to na przyszły rok się skuszę. To jest ta doniczka - kaskada?

Gość gosiazmalinką
Kochana nie jest za późno. Wczoraj jeszcze domówiłam 10 sadzonek. Tak to kaskada do kupienia za 35zł. Jak pierwszy raz kupiłam wiszącą truskawkę to był koniec czerwca, potem przeniosłam ją z balkonu do domu i w listopadzie ostatnie owoce obrywałam. Fakt już kwaśne jak psy ale zawsze

Gość balkonowa maniaczka
Czym nawozisz te truskawki i w jakiej ziemi posadziłaś? uniwersalna może być?

Gość gosiazmalinką
tak, zwykła ogrodowa ziemia, nawóz typu Humus

Gość gość
ja kiedys kupilam w ogrodnictwie wiszace, ladnie wygladaly, pytala, czym przesadzac, oni,ze nie- w sumie mialy parę owoców raczej bez smaku.Potem drugi raz eksperymentowalam, z innego ogrodnictwa- to samo. Nie chcialam nawoiozic jakas chemia, bo niby nie po to mam wlasne. No i tak to wygladalo. W dodatku owocowaly, kiedy caly rynek byl zawalony super tanimi.

Gość gość
Moja mama posadziła takie rok temu i była zadowolona, owocowały Ps. Siostra zamówiła jej przez internet

Gość balkonowa maniaczka
owoce aby były słodkie potrzebują słońca, może rosły w zacienionym miejscu więc dlatego były kwaśne i słabo owocowały. Ja akurat mam balkon od strony północnej i słońca mam bardo dużo od rana do późnego popołudnia więc myślę że truskawki rosły by dobrze

Gość gość
Zakupiłam w sobotę 2 dość duże sadzonki truskawek wiszących i 2 ananasowych, wiszące mają czerwone kwiaty więc nawet fajnie to wygląda. Wiem że jak odpowiednio się je posadzi to owocują do jesieni, dlatego zamierzam kupić donicę na wysokiej nóżce, a i podobno obficiej kwitną 2-3 letnie tylko trzeba obcinać pędy, na których już owocowały, bo z nich nic nie będzie a wypuszczą nowe.

Gość gość
Pisałam odpowiedź wyżej. Ja mam balkon na południe, nawozić trzeba, wiadomo, że nie chemią ale są odżywki z hodowli dżdżownic-naturalne.

Gość gość
Mniam .

Gość gość
Pewnie że warto! u nas pyszne truskawki w tym roku na balkonie urosły! Mają dobre nasłonecznienie, podlewa je system Blumat więc wody dostają tyle co potrzebują i dlatego tak rosną.

Gość Lobelka

Ja więc mogę opisać moje doświadczenia z uprawy truskawek. Moja znajoma ma bloga ogrodowy Gaszcz i mi poradziła aby sadzić truskawki w dużych doniczkach tak około 1,5 l na krzaczek. Do tego warstwę kermazytu na dno i mieszanka ziemi ogrodowej i torfu nieodkwaszonego. Truskawki mam 3 rok naprawdę w ogromnej ilości