Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY U WAS W BLOKU RÓWNIEŻ WYŁĄCZYLI OGRZEWANIE?

Polecane posty

Gość gość

W mieszkaniach zimno a Wspólnota nie myśli żeby włączyć c.o.Zarządca mówi że zanim nagrzeje się budynek to zrobi się już ciepło. Podobno sam rozruch trwa ponad dzień i wiąże się to z kosztami.Zaproponowałem żeby c.o. było włączone przez cały rok.Przecież działają czujniki.Zarząd Wspólnoty twierdzi że to niemożliwe, ponieważ będą ogromne koszty z tego powodu.Napiszcie jak jest w blokach w których mieszkacie.Teraz mieliśmy duże niedopłaty za ogrzewanie.Dalkia przysłała ogromne podwyżki.

Gość Ale to już było
U nas dawno wyłączyli centralne ogrzewanie i jakoś nikt nie narzeka.Komu jest zimno, niech włączy sobie farelkę:D Potem przy rozliczeniu płaczecie że macie duże niedopłaty.Ogarnijcie się ludzie, przecież nie jest zimno na zewnątrz! Trudno wszystkim dogodzić.

Gość gość
U mnie grzeją.

Gość gość
tak ,ale to nic dziwnego jest maj w końcu

Gość gość
wspolnota mieszkaniowa to tragedia biora kase nic nie robia

Gość Jakie to przykre
U mnie nie grzeją, przecież to maj, zapowiadają ocieplenie.W polowi 15 maja maja być upały.

Gość gość
Jestem innego zdania od przedmówcy wyżej! Wolę zarządzanie Wspólnoty Mieszkaniowej od tych z ADM-u Widać że Zarząd stara się są radykalne zmiany na lepsze!.Chyba u ciebie nic nie robią.W naszym budynku jest OK! Zresztą jeszcze się ten nie urodził żeby komuś dogodził.

Gość Dziwne ale prawdziwe
U nas tez wyłączone c.o. i nikt z tego powodu tragedii nie robi.

Gość gość
U nas w bloku wyłączyli centralne ogrzewanie 24.kwietnia br.Było chłodno ale dało się wytrzymać.Dziś na zewnątrz jest ciepło z tym że padało u nas trochę.

W cywilizowanych, polskich miastach ogrzewanie samo się wyłącza gdy temperatura na zewnątrz nie spada poniżej 10*C. :)

Gość gość
u nas ogrzewaniem steruje komputer. W ciągu dnia jak jest cieplo kaloryfery sa zimne a w nocy jak zimno zaczynają znów byc ciepłe. Jeszcze nie wyłaczyli

Gość gość
u nas grzejniki robiły się ciepłe nawet w sierpniu,jak temp. wieczorem spadła,teraz byłam na weekend majowy w mieszkaniu,to grzejniki cieplutkie były całą dobę i całe szczęście, bo zimnica była wstrętna,padało wiało mroziło...też mi maj...

Gość misia1111
Wy się cieszcie że w ogóle macie ogrzewanie i cały czas ciepłą wodę, i możecie się umyć zawsze kiedy chcecie. Ja mieszkam na z******ej dechami wsi gdzie k***a zawsze trzeba iść po drzewo, węgiel i samemu palić i ciągle dokładać gdy jest zima, a nawet zimą nie zawsze mam u siebie ciepłe grzejniki i wiecznie trzeba czekać aż się w ogóle w piecu rozpali a o ciepłej wodzie teraz to ja mogę w ogóle zapomnieć, czasem tylko jak ktoś podpali to się umyję, a tak to w czajniku muszę sobie grzeć i się w misce myć k***a jak w jakimś średniowieczu! a wy narzekacie że wam grzejniczki wyłączyli kiedy jest na prawdę w miarę ciepło i do tego i tak macie zawsze ciepłą wodę, no ludzie :O

Gość gość
W ubiegłym roku blok miał włączone c.o. przez cały rok.Działały czujniki.Gdy było zimno na zewnątrz, to one włączały się jak to niektórzy piszą tutaj działają komputerowo.Jednak nie zdało to egzaminu.Przy sprawozdaniu rocznym za c.o. wyszło to nam bokiem.Mam 670 zł. niedopłaty, inni znacznie więcej.Taki efekt grzania komputerowo! Teraz mieliśmy wyłączone centralne 22.kwietnia bo było ciepło.

Gość gość
Misia nie rzucaj się tak ja też mam dom na wsi zabitej dechami,muszę naszykować opał,muszę palić by mieć ciepło i ciepłą wodę,już od 2 tygodni mam na podwórku 15 kubików akacji o przyszłej zimie myślę wiosną i latem ,ale też mam mieszkanie w dużym mieście(jestem gość z 07.05.14 [22:54) i sto razy bardziej wolę mieszkać w domu gdzie muszę palić w piecu niż w bloku gdzie zawsze bez roboty jest ciepła woda,czysto wygodniej,to i tak wolę dom...i idę własnie dorzucić.

Gość gość
to ja od sterowania komputerem. Nie wiem skąd u was ta niedopłata, bo ja mam co roku nadpłatę. Może większe zaliczki u nas biorą? Tym bardziej, że ostatnio jakichś szczególnie ostrych zim nie było, więc skąd niedopłata?

Gość gość
Najwięcej pretensji zgłaszają wsioki oraz ci którzy nie płacą czynszu! Mądrze napisał przedmówca.Zapomnieli jak za stodołę chodzili do kibla a teraz ważne państwo z blokowiska!

Gość gość
u mnie wspolnota decyduje czy wlaczyc c.o a nie zarzadca, bylo zimno na poczatku maja, to kaloryferki byly cieple:) ale za ub. rok byly niedoplaty.

Gość gość
Do gościa z godz.23,20 masz rację.Były za niskie zaliczki a Zakład Sieci Cieplnej znacznie podniósł swoje usługi.Awantura była niesamowita na zebraniu.Niektórzy mają nawet ponad 1000 zł, niedopłaty.U nas też zawsze były nadpłaty dlatego takie niemiłe rozczarowanie jest u nas.W kazdym razie nie ma rocznego ogrzewania:D Pozdrawiam

U nas wyłączyli ogrzewanie zaraz po świętach.

Gość gość
to gdzie ty mieszkasz w blokach z lat 50 ? w pierdziszewie za przeproszeniem ? ja mam nowe mieszkanie i grzejniki elektryczne kiedy zimno to sobie włączam

Gość gość
Blok może mieć włączone c.o. gdy są w mieszkaniach podzielniki ciepła.W naszym bloku ich nie ma dlatego Wspólnota nie zdecydowała się grzać przez cały rok.W tej sytuacji trzeba włączyć c.o.i po sprawie.

Gość gość
Do gości z godz.13,45 Już widzę ile zapłacisz za centralne skoro masz elektryczne grzejniki.

Gość gość
Wyłączyli już dość dawno, a włączyli w trakcie długiego weekendu, kiedy temperatura mocno spadła.

Gość gość
Wyłączyli gdy było gorąco,ale włączyli ponownie gdy zrobiło się zimno.Może by nie włączyli gdyby ludzie nie dopominali się że jest zimno w mieszkaniach.W ciągu dnia kaloryfery są letnie, działają czujniki ale pod wieczór są dobrze ciepłe. Teraz aż przyjemnie posiedzieć w ciepłym mieszkanku:D

Gość gość
U nas grzeją cały rok, włączamy kiedy chcemy. Ale akurat my wolimy chłodniejsze mieszkanie, nie przegrzewamy się, okna otwarte praktycznie cały rok, za wyjątkiem bardzo zimnych dni. Dzięki temu ani my, ani dzieci od lat nie chorujemy :)

Gość gość
U mnie grzeją ale ja nic dawno już nie włączam ,w łazience jest ciepły ,skarpety tam wieszam .

jeszcze nie słyszałem o tym by chodzili po domach i gasili ogniska ? :classic_cool:

Gość Ale to już było
Do gościa godz.19,47/ Jeżeli u Was w bloku przez cały rok jest włączone centralne ogrzewanie, to powiedz mi proszę czy są przy kaloryferach podzielniki ciepła? Pewnie odczyt jest komputerowo? Z góry dziękuję za odpowiedz.

Gość gość
a my nie mieszkamy w bloku