Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna miec pomalowane paznokcie u stop do porodu?

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość gość
nie

Gość JednaTakaSuka
w ciąży w ogóle powinno się nie stosować lakierów do paznokci. jeden z eksperymentów wykazał np, że synowie kobiet, które malowały paznokcie rodzili się z mniejszymi jądrami niż synowie pań, które lakierów nie używały

Gość druga taka suka
nie można !!! w ogóle nie wolno się w ciązy malować!!! ja nie wiedziałam i mój syn urodził się z piersiami i niemal bez fajeczki:(

Gość gość
dobre - ja sie malowałam i mój syn żyje :D raczej zmyj lakier, bo moga się przyczepić

Gość gość
Oszalalas?pewnie ze nie mozna,przecież jak będziesz rodzic to dziecko zgryzie lakier! Jestes nieodpowiedzialna!!

Gość gość
lepiej nie mieć lakieru na paznokciach bo w razie cesarki lekarz anestezjolog musi widzieć paznokcie czy nie sinieją. tak mi powiedzieli w szpitalu

Gość gość
hahaha jesteście prze uroczy kafeterianie :P droga autorko..jak chcesz to maluj, ale po co ? Myślisz, że ktoś będzie na to patrzył? Lekarze w trakcie porody będą zajęci porodem i gdzieś będą mieć Twój wygląd...poza tym po kolorze paznokci lekarze często poznają, że coś jest nie tak ze zdrowiem pozdrawiam

Gość Liiterka
U mnie w szpitalu można,i nie można:Ozależy na jaki personel trafisz,jedni się sadzą ,a inni mają na to zwis:)

Ją już tydzień przed porodem byłam w szpitalu. Z nudow codziennie robiłam makijaż . Jak miałam odrosty to normalnie pomalowalam w szpital paznokcie. U stóp miałam nawet czarne i nikt nic nie mówił :-P w piątek pomalowalam paznokcie a w niedzielę urodziłam ;-)

Gość gość
Paznokci nie maluje sie do szpitala i operacji z jednego podstwowego powodu:anastezjolog musi widziec czy nie sinieja podczas zneiczulenia. Mnie przed zabiegiem lekarz op....i kazał zmyć!

Gość Mężatka1980rok
Ja miałam pomalowane na czerwono i nikt nic nie mowil .

Gość gość
Nie powinno się, bo w razie cc obserwują czy pojawia się zasinienie. Tak mi powiedziano w szpitalu przed porodem.

Gość gość
Do cc trzeba też zdjąć wszelką biżuterię (w tym obrączkę - rozsądne, bo palce puchną).

Gość gość
A swoją drogą jak dajesz radę malować paznokcie u stóp w dziewiątym miesiącu?

Gość gość
Ogląda się paznokcie, ale u rąk raczej :) Nikt się o lakier na stopach nie przyczepi.

Gość gość
nie wolno lakieru, zaleca sie brud i ziemie z ogordu napchaną pod centymetrowe zawinięte szpony. co znaczy mozna nie mozna? mozesz nawet miec pomalowane stopy do kostek, co komu do tego?