Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona2333

mieszkańcy Londynu pomóżcie mi w mojej podróży metrem

Polecane posty

Gość zagubiona2333

witajcie :) nigdy nie byłam w Londynie a muszę dostać się z Victoria Coach Station na Tooting. I Sprawdzałam sobie na stronie metra ale nie wiem czy dobrze to zrozumiałam. Po prostu potrzebuję Waszej pomocy by nie zabłądzić :) I a więc tak : I -z victoria coach station udam się pieszo na stację metra Victoria (to jest daleko?), pojadę niebieską linią "Victoria"do stacji Stockwell -tam przesiądę się (nie muszę wychodzić "na powierzchnię"???) na linię czarną "nothern line" i pojadę do stacji tooting broadway. -na mapce metra wychodzi, że stacja victoria to strefa 1, a tooting Broadway to strefa 3. -Czyli muszę kupić bilet od razu na strefę 1-3 czy najpierw na jedną linię a potem na tę drugą? czy bilety sprzedają na każdej stacji? jaki bilet mam kupić? tam jest tabelka oyster i travelcard ja muszę tylko odbyć podróż w dwie stronyjednego dnia więc travelcard? jest tam cena 1-3 strefa bilet "day anytime" za 11,40. czy dobrze sprawdziłam? czy to cena w jedną czy obie strony?? w Jeśli ktoś z Was znajdzie chwilkę i mi pomoże to bedę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki :)

Gość zagubiona2333
jeszcze czy to ma być bilet "day anytime" czy "day off-peak" będę tam w godzinach 07:00 - 17:00

Gość zagubiona2333
up

Gość ciekawa35
Ze stacji Victoria coach station na stacje metra jest kilka krokow. Juz ze stacji obserwuj znaki, pokieruja Cie prosto do metra. Mozesz tez isc po kolorach Victoria to bodajze niebieska linia. Logo metra i strzalki jak byk, nie zbladzisz :) Nie musisz wychodzic na powierzchnie. Na stacji Stockwell po wyjsciu z wagonika spojrz na sciane, beda znaki w ktora strone isc na linie Northdern (south-bo pojedziesz na poludnie). Idz po znakach. Jak wejdziesz na platforme na scianie po drugiej stronie torow bedzie wieeeeelka tablica z nazwami stacji przez ktore dany pociag pojedzie. Upewnij sie ze jest tam Tooting :) ...i jazda :)

Gość ciekawa35
Jesli jedziesz tylko z Victoria na Tooting to chyba najlepsza opcja to bilet na te trase. Kupujesz wiec w maszynie na Victorii przed bramkami do metra, inaczej nie wejdziesz. Wklepujesz ze Single fare z Victoria na Tooting i tyle. Wychodzi na to ze zaplacisz 4,70 za te trase. Bez obaw...nie zgubisz sie :) Zawsze mozesz poprosic o pomoc panow w kamizelkach odblaskowych ktorzy stoja przy wejsciu do metra. Bilet mozesz kupic tez w kasie na stacji. Podajesz ze: single ticket from Victoria to Tooting Broadway i ....spokojnej podrozy. Bez obaw. Napisz potem jak Ci poszlo :)

Gość zagubiona2333
ciekawa35, bardzo Ci dziękuję za cenne wskazówki, bardzo mi pomogłaś :):) dziękuję :)

Gość zagubiona2333
i dam znać jak mi poszło, jakos dam radę :)

Gość gość
A jedziesz na tooting, tooting bec czy tooting brodway?

Gość zagubiona2333
na tooting broadway