Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sałatki na małe przyjęcie

Polecane posty

Gość gość

robię małe przyjęcie weselne na ok 35-38 osób,podrzućcie pomysły na sałatki,zaproponowano mi warzywną,grecką,i z tortellini i jakąś gyros...nie wiem czy nie będą jakieś takie one...ciężkie no ta grecka to nie,ale weselnicy to generalnie starsze osoby mało kto z nich je oliwki,trochę głupio decydować się na sałatkę którą wiem z góry,że mało kto ruszy...Pomóżcie,może napiszcie jakie będą u was,lub jakie miały największe powodzenie na stole.

Gość gość
więc grecką zrób bez oliwek, możesz dorzucić zamiast tego rzodkiewkę albo paprykę.

Gość gość
i ogólnie jest zasada, że na weselach nie jada się sałatek z majonezem, bo można się zatruć :)

Gość gość
a bez majonezu to jakie sałatki? :)

Gość gość
Jak to jakie? Wszelkie! Przecież tu tylko wyobraźnia ogranicza...

Gość gość
na necie masz ogrom ofert,wystarczy odpowiednio zalukac:)

Gość gość
nie kłóćcie się,dawajcie pomysły na smaczne i ładnie wyglądające,estetyczne nie będzie to też nikt nie ruszy:)

Gość gość
wiem,że na necie są,oglądam,czytam i jakoś odwagi mi brak,by na coś się zdecydować,dlatego pytam o jakieś sprawdzone,myślałam o takiej z łososiem,pytam kuzynkę o zdanie bo u niej była,a ta tylko rozpacz w oczach(miała prawie ten sam skład osób na weselu)mówi że szkoda było robić,wszystko zostało. Ehh tyle rzeczy człowiek załatwia,a rozwaliły mnie sałatki...

Gość gość
a co myślisz o regule, że powinnaś podać takie jakie sama lubisz? To taka druga zasada obok tej, że z majonezem to nie.

Gość gość
ja to wciągam grecką lub carpaccio,nawet gdyby to podać(grecką bez oliwek) to i tak mało,nie lubię rozciapanych sałatek( zastępuje je :):) tatarem tego uwielbiam i goście też więc będzie,choć potrawa ryzykowna jak na wesele ale się cieszą na niego wszyscy,bo podpytują czy będzie).No i tak,aż mi głupio ,że sałatek nie umiem wybrać.

Gość gość
"rozpacz w oczach(miała prawie ten sam skład osób na weselu)mówi że szkoda było robić,wszystko zostało" No to nie robić jak nie jedzą i problem z głowy. A jak ktoś ma wydumane smaki i na wszystko nosem kręci to niech sobie wałówkę z domu przyniesie :o

Gość gość
zawsze wszyscy krzycza zeby salatki byly bez majonezu ale na weselach na ktorych bylam to zwykla jarzynowa salatka z majonezem schodzila zawsze

Gość gość
początkowo,tak samo pomyślałam,ale chciałabym coś co nie byłoby tym, co jedzą zawsze na swoich imprezach,coś eleganckiego,uroczystego,żeby to przyjęcie nie było a'la imieniny cioci,zdam się pewnie na propozycję restauracji,ale bez przekonania i to wcale nie z winy restauracji tylko gości,ale jak coś wpadnie wam do głowy to napiszcie do wesela mam półtora miesiąca,a do ostatniego tygodnia mogę wnosić zmiany.

Gość gość
dobra sałatka ziemniaczana i makaronowa - obie z majonezem, ale nie przesadnie, to jest coś.:)