Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pełna nadziei Patrycja

BRAK MIESIĄCZKI, CIĄŻĄ, TSH 95. POMOCY DROGIE MAMY..

Polecane posty

Witam, około 2/3 miesięcy temu zbadałam TSH wyszlo mi 95.. dostalam tabletki i bralam moze tydzien.. a teraz zaczelam od nowa. Ostatnia miesiączka była 26 marzec.. przed tem 22 luty a teraz nic.. jest możliwość ze doszlo do zaplodnienia, pytanie tylko czy z tak wysokimi wynikami tarczycy byloby to mozliwe, czytalam ze nie, ze wykoluczone.. i ze zdaza się opoznienie miesiączk, zrobilam 2 testy, oba negatywne, ale znowuż przeczytalam ze przy tarczycy wynik moze byc blędny.. chce się wybrac do ginekologa, ale to będzie moja pierwsza wizyta i bardzo się boję, ma ktoś jakieś logiczne wytlumaczenie, podobne objawy? rady?

Gość gość
Nie wierzę, że przy takim tsh brałeś leki tylko tydzień :-o Powiedz, że to żart, bo nie wierzę po prostu

nie. to nie żart. mało wiedziałam, o tej chorobie, nie znałam konsekwencji, ani nic w tym stylu.

Gość gość
Idź do ginekologa i potwierdz albo wyklucza ciążę a potem ogarnij się i nabierz odpowiedzialnosci

Gość gość
Ale miałas przepisane leki to trzeba je brać. Masz siłna niedoczynność tarczycy, znajdź dobrego endo

Gość gość
Zrób test z krwi betę hcg i wszystko się wyjaśni.

Gość gość
Przy takim tsh mozesz mieć rozregulowany cykl, to nie musi być ciążą. Ale skoro wspolzyjesz, to mozesz zajść a taka niedoczynność jest niebezpieczna dla dziecka, weź się za siebie

Gość gość
przy takim TSH ciąża??? w życiu! w ciążę można zajść przy niedoczynności, ale nie przy tak wysokim wyniku TSH pozytywny test moze wyjść przy NADCZYNNOŚCI, gdy nie ma ciąży zacznij leczenie, bo robisz sobie straszną krzywdę bagatelizując chorobę