Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co moze oznaczac takie zachowanie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moj trzylatek ma takie dziwne zachowania; czesto jak jest pobudzony to bodzie mnie glowa ( nie wiem jak to inaczej nazwac), uderza swoja glowa o mnie i tez wyskakuje na mnie reszta ciala gdy np lezymy na lozku; dla mnie to wrecz bolesne; dlaczego on tak robi?

Gość gość
Ma 3 lata, skoro potrafi mówić to go zapytaj dlaczego tak robi

Gość gość
mój tez ma 3 lata i zachowuje się podobnie,niby się przytula ale tak,że człowiekowi gały wychodzą i też tak,jak to nazwałaś bodzie ;) .wkurza mnie to....zawsze mu powtarzam,że to nie jest fajne i że boli,czasem nawet też go tak bodnę,lżej,oczywiście,ale żeby poczuł

Gość gość
u mojego dziecka był to jeden z objawów zaburzeń SI

Gość gość
Chyba każdy trzylatek ma takie"zagrania", które wyprowadzają z równowagi. Wyrośnie z tego.

Gość gość
On nie potrafi powiedziec dlaczego tak robi, ma taka pitrzebe i tak sie zachowuje; zastanawiam sie z czego to moze wynikac, moze ma jakies zaburzenia

Gość gość
oświeć mnie proszę,co to takiego?

Gość gość
Jak zapytasz dlaczego tak robi to co odpowiada?

Gość gość
A jakie byly inne objawy SI?

Gość gość
Nic nie odpowiada; zreszta kolejna rzecza ktora mnie w jego zachowaniu irytuje to to ze czesto nie odpiwiada na pytania, ignoruje mnie; musze czesto namolnie kilka razy pytac

Gość gość
mam 5 letnią córcię i miała podobne zachowanie okazało się jak psycholog stwierdził że to jej sposób na poradzenie sobie z emocjami których nie potrafi pokazać. znalazłyśmy wspólnie inną metodę mianowicie skaczemy ze szczęścia tak długo aż będzie miała dość czyli aż sama przestanie skakać i to pomogło przestała mnie szturchać głową. polecam czasem dzieciaczki nie potrafią same tego odkryć i znajdują inne opcje

Gość gość
Może do niego do dociera ? Gdy coś mówisz do dziecka musi patrzeć Ci w oczy..patrzy w oczy czy gdzieś w podłogę lub w ścianę?

Gość gość
Jeden z moich synow jak byl maly to podchodzil i z zaskoczenia z bani nam strzelal malo mi czaszki nie rozwalil Przeszlo mu jak podrosl ale moim zdaniem jest ciut inny tzn slabo sie uczy slabo czasami kapuje ma lekkie zachwiania rownowagi,wpada w furie jest natretny monodietetyczny kiedys podejrzewali autuzm ale jakos ucichlo

Gość gość
już się oświeciłam,od czegóż dr google ;)

Gość gość
Nie zawsze patrzy mi w oczy ajak do niego mowie, a czasem wrecz unika tego specjalnie; ja mam z kolei wrazenie ze on madry bardzo jest

Gość gość
mój synek ma takie zachowania ze bez żadnego sensu podchodzi i cmoka np w kolano lub ramię, albo sie bardzo mocno przytula ze gały wychodzą !! i robi jakies dziwne tiki.

Gość gość
ma robaki