Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Lek Axotret

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam następujący problem. Moja cera pozostawia wiele do życzenia, ale nie jest z nią jeszcze tak bardzo źle. Jednak ostatnio pojawiło się głównie na policzkach trochę niewielkich krostek, a że mam tendencję do rozdrapywania ich, postanowiłam udać się do dermatologa. I tutaj zaczyna się problem. Pani dermatolog od razu nie pytając o nic, powiedziała że przepisze mi Axotret. Nie znałam leku, dopiero w domu w internecie przeczytałam co to za lek i zobaczyłam że ma wiele skutków ubocznych i jest raczej lekiem, który stosuje się kiedy wszystko inne zawiedzie, antybiotyki, maści itd. I raczej stosuje się go w ciężkich postaciach trądziku, a mój na pewno taki nie jest. Do tego czytałam że lepiej zacząć kurację na jesieni, bo nie wolno w trakcie przebywać zbyt długo na słońcu i że po zaprzestaniu stosowania trądzik ma tendencję do nawracania, czasem nawet gorszy. Do tego pani dermatolog przepisała mi również tabletki antykoncepcyjne, nie pytając nawet czy już kiedykolwiek je przyjmowałam. Nie za bardzo wiem dlaczego je przepisała, podczas kuracji nie wolno zajść w ciążę, ale powiedziałam jej że nie ma takiej opcji, i nie wiem czy przepisała mi je po prostu - tak na wszelki wypadek ? Po powrocie do domu i poczytaniu o tym wszystkim nie jestem pewna czy wykupować receptę. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować