Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na sniadanie dla 7 , 8 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

co dajecie swoim pociechom ?

Gość gość
6:00 mleko 9:00 kaszka z owocami

Gość gość
Jajecznicę na bekonie :-S

Gość gość
mój był bezmleczny - ale Ty zamiast na wodzie możesz robić na mleku... jadł tak: - owsianka na wodzie z suszonymi śliwkami - kaszka kukurydziana na wodzie z jabłkiem i gruszką - płatki ryżowe na wodzie z jabłkiem i cynamonem - kasza jaglana na wodzie z rodzynkami - kasza jaglana na wodzie z marchewką - jajecznica z jaj przepiórczych na parze z macą - maca z pomidorem - maca z gotowaną szynką Poza tym czasem dawałam mu pure z gotowanych warzyw - zwłaszcza w okresie kiedy szły zęby. Wtedy gotowałam różyczkę kalafiora, brokuła, jednego ziemniaka i marchewkę, blenderowałam z odrobiną oleju rzepakowego i ziołami prowansalskimi.

Gość gość
7.00 mleko i kleikiem ryżowym (zjada tylko 120ml) 9.00 mleko z kleikiem ryżowym (drugie 120ml) 11.00 kaszka mleczna 14.00 obiadek 16.00 deserek 18.00 kaszka 22. mleko z kleikiem ryżowym 220ml

Gość gość
do gościa z 08.05.14 A czemu tak wszystko dziecku zagęszczasz? ulewa? czy po prostu pchasz bezmyślnie te kleiki? ile ten dzieciak musi ważyć...:O u nas na śniadanie były kasze na wodzie, a potem dodawałam mm. tych gotowych zalewanych starałam się unikać bo w nich więcej cukru niż kaszki. wiem ze teraz i te błyskawiczne są bez cukru, ale jakoś nie mam przekonania do dawania codziennie dziecku błyskawicznych kaszek - to tak jakby trochę starsze karmić gorącymi kubkami...

Gość gość
7:00-8:00 mleko 150ml 11:00-12:00 kasza 120ml

Gość gość
moj ma 8 mieisecy 5:00 mleko 180ml 10:00 mleko z kaszka 180 ml 14:00 obiadek 16:00 jablko lub banan 17:30 mleko 180ml 20:30 mleko 180ml + kleik w miedzy czasie oczywiscie herbatke pije, niestety tylko ta granulowana mu smakuje, i o 9 wyciskam mu sok z jablka i banana

Moja ma 7 miesięcy :-) Około północy je pierwszy posiłek a ostatni dnia poprzedniego:-) mleko 200ml z dwoma lyzkami kaczki Godz 8 śniadanie - owoce, słoik lub mojego przygotowania plus sok, w sumie ok250ml Godz12 drugie śniadanie mleko z łyżka kaszki około 180ml Obiadek o 15 jakieś moje warzywa z mięsem w postaci gotowej papki lub słoik, woda lub herbatka Deser owoce ze sloiczka i woda lub soczek godz 17 O 20 kolacja mleczko z kaszka Ma 7kg i 73cm :-) zgrabna:-) :-) :-)