Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona mama

Moje dziecko nie dostalo sie do żłobka

Polecane posty

Gość wkurzona mama

Kurde co to jest? Jeden żlobek na cale miasto. Miejsc 3 razy mniej niz chetnych! Podatki płacę, pracuję i co z tego mam? Trzeba wyjechac z tego chorego kraju!

Gość gość
i co teraz zrobisz?

Gość gość
u nas w ogóle nie ma pąństwowego żłobka i co? miasto 40 tysięcy ludzi, 6 państwowych przedszkoli - a żłobka ani jednego... bez żalu poszlam na wychowawczy.

Gość Ideolog_Gender
Premier w trakcie objazdu kraju odwiedza przedszkole: - Ile wynosi dzienna stawka żywieniowa? - pyta - 15 zł - Za dużo - proszę obniżyć do 7 Następnie odwiedza więzienie: - Ile wynosi dzienna stawka żywieniowa? - 40 zł - Za mało - proszę podwyższyć do 80 Minister obok nie wytrzymał i potem się go pyta: Słuchaj, jaka w tym logika, że zabierasz dzieciom, a dajesz więźniom? - A ty myślisz, że jak nas stąd zdejmą to do przedszkola poślą?

Gość wkurzona mama
Ale ja już siedzę dwa lata z dzieckiem. Aj chcę już wrocic do pracy. Mam depresje od tego ciągłego siedzenia w domu, braku kasy itd.

Gość wkurzona mama
za wyżywienie w zlobku i przedszkolu płacą rodzice. W wiezieniu podatnicy.

Gość Ideolog_Gender
pracuj w domu rzekl ginekolog mieszkajacy w szpitalu 🖐️

Gość gość
weź sie rozwiedź i udawaj samotną matkę - od razu będziesz miała "przywilej"

Gość gość
to zatrudnij nianie,poslij do prywatnego zlobka lub przedszkola.

Gość Ideolog_Gender
jakie przywileje maja w polsce samotne matki? ktos wie? zwlaszcza jak maja chorowite dzieci?

Gość Ideolog_Gender
prywatne przedszkole kosztuje 700 zl ja zarabiam 1700 wynajmuje pokoj za 1000 jeszcze jakies propozycje?

Gość gość
ty ideolog gender co to za pokoj za tysiaka? w hotelu?

Gość raffii
Ja mam to samo córeczka 2-lata do żłobka nie da rady ( poza tym ona już sie nie nadaje) do przedszkola rok półtora wcześniej trzeba wpisać a szanse żadne znów prywatne masakra płatności przy kredycie to w ogóle sie nie opłaca do pracy wrócić a ja już płacze bo tak chce do ludzi...w dodatku mieszkamy na obrzeżach miasta ....i tak sama z dzieckiem ech...

Gość gość
no moje dziecko tez się nie dostało, u nas 4 dzieci na jedno miejsce :(, do prywatnego nie chcą wziąć bo dopiero biorą dzieci od 2 lat. Teście będą nam pomagać :( , a potem jak skończy 2 lata to do żłobka :). Niestety nie stać na mnie na wychowawczy i tak na macierzyńskim dostaje 80 %- a w moim przypadku to 1500 zł mniej :(

Gość Ideolog_Gender
nie dwuosobowy z osobnym wejsciem, w domu jednorodzinnym standardowe stawki w miastach

Gość gość
samotne mają pierwszeństwo w przedszkolach i żłobkach, możliwość uzyskiwania dodatku dla samotnej matki - jakieś 150 zł z tego co czytałam. i łatwiej o różne socjale w pracy - zawsze taka podaje jeden dochód plus alimenty - a tak choćbyś nie wiem jak liczyła wyjdzie korzystniej niż 2 nawet najniższe dochody. u nas wczasy pod gruszą dla samotnych to ponad 700 zł, bony świąteczne 450zł, dodatek do przedszkola itp. a jak ktoś ma męża i on pracuje to niestety wczasy to 300 zł, bony 150 zł, a na dodatek do przedszkola już w ogóle się nie łapie....

Gość Ideolog_Gender
wiesz od jakiej wysokosci zarobkow na glowe sa te dodatki? sprawdz a potem p*****l glupoty 🖐️

Gość gość
też mieszkam w mieście, wynajmuję mieszkanie 2 pokoje z kuchnią, łazienką i balkonem, na 2 piętrze 4 piętrowego bloku za 300zł plus czynsz - zimą 350, latem 280zł. chyba muszę lokatorom ponieść bo za mało biorę :O mieszkam w mieście oddalonym 40 km od Warszawy, pośpiesznym jedzie się 30 minut, A2 podobnie. koło mieszkania jest szkoła kl. 1-3, 2 przedszkola, szkoła kl. 4-6 i gimnazjum, liceum, markety, basen, skate park, dom kultury, przychodnia, hala sportowa, boisko piłkarskie, przystanek autobusowy, postój taxi. chyba powinnam wziąć więcej za ten najem...

Gość gość
do dochodu 2000zł na osobę sa te dodatki.

Gość Ideolog_Gender
bzdura doczytaj jeszcze raz a jak masz problem doczytaj kolejny 🖐️

Gość gość
są 3 stopnie dochodu buraczyco jedna - pierwszy do 2 tysięcy, drugi do 4, trzeci powyżej 4 tysięcy NA OSOBĘ. Umiem czytać, znam przepisy FGŚP.

Gość Ideolog_Gender
gratuluje obycia i kultury nie w kazdym zakladzie pracy jednak chyba ze pracowalas juz w kazdym?

Gość gość
mi brak obycia i kultury? a twoja wypowiedz z 2014-05-08 10:26:29 to niby co było? fiołki? x nikt nie pisze, że w każdym, podaję przykład mojego, bo w nim pracuję. tutaj są takie przywileje dla matek samotnych.

Gość gość
u nas koszt prywatnego przedszkola od 2 roku zycia czyli moj sie juz lapie to 800zl

Gość Ideolog_Gender
owszem fiolki do osob ktore wypowiadaja sie w tematach o ktorych nie maja pojecia najlepiej przemawia jezyk budowlancow :)

Gość Ideolog_Gender
to napisz ze podajesz przyklad swojego zakladu pracy i uwierz na slowo, ze NIE WSZEDZIE TAK JEST malo tego - rzadko gdzie tak jest

Gość raffii
Dziwne ( temat o braku miejsc w żłobkach i przedszkolach) a ludzie namawiają na rozwody itd.,

Gość Jamamoto
nie wiem na co namawiaja ludzie niektorzy namawiaja na sluby bo by zdechli z glodu 🖐️