Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAaaasia27

Jak nauczyć szczeniaka czystości?

Polecane posty

Gość KAaaasia27

Napiszcie prosze kilka porad co zrobic aby szczeniak zalatwial swoje potrzeby na dworze? Dodam, ze jest to szczeniak rasy Amstaff/ Pitbull.

Gość KAaaasia27
Prosze o sprawdzone sposoby ;) od ok 3- 4 miesięcy posiadam pupila rasy American Staffordshire Terried ( Amstaff ). Oprócz tego, ze piesek ma niezwykle dużo energii i potrafi roznieść całe mieszkanie przez jego "adhd" nie potrafie i nie mam juz sił uczyć go czystości. Mieszkam w bloku na 1 piętrze. Słyszalam, ze te pieski ucza sie ok 2 tygodni a moj ma juz 5 miesiecy i nie potrafi nawet powiadomic mnie, ze chce mu sie "siku". Nie wiem juz co mam robić - wychodze z nim codziennie, zawsze jak wstaje, po zabawie, po jedzeniu, staram sie co godzine - dwie w miare mozliwosci, zawsze gdy zalatwi swoja potrzebe na zewnatrz, chwale go i daje mu smakołyk - jednak to w ogole nie pomaga! Na zewnatrz bardziej interesujace jest gryzienie galezi, trawy, wyjadanie ziemi, piasku, kamieni, skakanie na przechodzacych ludzi, uganianie sie za wszystkim co sie poruszy itp itp. Jednak zawsze staram sie go nagradzac gdy zrobi swoja potrzebe na trawke. Problem tkwi w tym, ze nie mam pojecia czy kazdy mlody pies tak robi czy tylko moj jest w tej kwesti "WYJATKOWY" , on potrafi przyjsc z dworu i za 10 minut znowu zrobic siku czy kupke, a potem znowu za kolejne 10 min - najgorsze jest to, ze nie robi tego w jednym miejscu tylko gdzie mu sie zachce tam robi - najczesciej jest to KANAPA, DYWAN, ŁÓZKO w którym wszyscy śpimy, jego KOCYK na ktorym lezy, ostatnio potrafil nasikac sobie nawet do wlasnej miski z woda! Nie wiem czy to normalne czy wasze szczeniaki tez tak sie zachowuja? Powtarzanie w kolko " nie wolno", "fe" nic nie skutkuje, gdy poloze gazete lub szmatke w sekundzie ma ja w zebach i jest rozszarpana, zadne plyny redukujace zapach tez nie skutkuja, piesek choc uczy sie juz 4 miesiace dalej zachowuje sie tak samo - zalatwia swoje potrzeby kiedy tylko mu sie zachce w miejscu w ktorym aktualnie sie znajduje i nie przeszkadza mu, ze potem w tym spi czy lezy. Prosze pomozcie mi co mam zrobic?

Gość gość
to jakiś psi debil :( mój owczarek belgijski już w 9 tygodniu załapał w czym rzecz .

Gość KAaaasia27
i jeszcze jedno, wlasnie obliczylam ze piesek ma juz 6 miesiecy, wczoraj obchodzil pol roczku :) Moim zdaniem powinien juz umiec chociaz zawolac, ze chce mu sie na dworek. Prosze pomozcie :(

Gość KAaaasia27
Dodam jeszcze,ze ogolnie jesli chodzi o nauke to mam z tym problem. Probuje nauczyc go roznych sztuczek ale on jak widzi ze mam smakolyk w rece i gdy mowie do niego "lezec" a on nie wie jeszcze o co chodzi, szybko sie denerwuje i zamiast wykonywac polecenie skacze na mnie i zaczyna szczekac bym mu dala smakolyk. Poza tym gryzie wszystko co popadnie - narzeczonego ugryzl juz w ucho, brode a ostatnio w noge gdy chcial mu kopnac pilke - jego ugryzienia sa do krwi bo ma bardzo ostre zabki. Nie wiem juz co mam z nim zrobic - jak go wychowywac? znajoma pani trenerka powiedziala, ze trzeba mu pozadnie przywalic w dupsko kilka razy, ja znowu slyszalam ze tej rasy nie mozna bic. Pomozcie :(

Gość KAaaasia27
Widze, ze nikt mi nie moze pomoc:(