Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc09765

Angielskie jedzenie jest obrzydliwe

Polecane posty

Gość gosc09765

szczegolnie kielbasy chleby paskudne ochyda

Gość gość
prawda lepiej kupowac tylko mieso a zamiast chelba bagietki przynajmniej sa takie jak wszedzie

Gość gość
kielbasy sa bardzo dobre! lepsze niz polskie.

Gość gość
Czysta chemia i GMO -może od tego tamtejsze nastolatki takie głupie i rozwydrzone ?

Gość gość
Polskie za ta sa mądrzejsze i rozsądniejsze Widać na kafeterii :/

Gość gość
ja też uwielbiam te ich surowe kiełbasy!!! najlepsza jest ta z jabłkiem z grilla - pycha!

Gość gość
w niem.to samo - zygac sie chce, a jak kupisz kawalek wedzonego to jest takie slone ze sie w doopie zmiescic nie moze bllle ! - chleb bulki - ochyda ! za pare godzin sa juz twarde, ja kupuje te najtansze 5- bulek za 1-euro bo jak jeszcze cieple to da sie je zjesc- masakra jakas fuuuj !

Gość franciszek paps
w niem.to samo - zygac sie chce, a jak kupisz kawalek wedzonego to jest takie slone ze sie w doopie zmiescic nie moze bllle ! - chleb bulki - ochyda ! za pare godzin sa juz twarde, ja kupuje te najtansze 5- bulek za 1-euro bo jak jeszcze cieple to da sie je zjesc- masakra jakas fuuuj !

Gość franciszek paps

Gość franciszek paps

Gość franciszek paps
sorki za te wpisy - myslalem ze nic nie wyszlo

Gość gość
To kwestia gustu. Mnie natomiast przerazily polskie wedliny (w zyciu juz tego nawet za darmo nie wezme!!!) Kupilam, w domu przelozylam w papier i co? Po dwocg dniach byly oslizgle, smierdzace, cale w kolorach teczy (jakby w benzynie skapane :O)... Bleeeee, na samo wspomnienie rzyg! Nie wiem co oni dodaja do polskich wedlin ale juz tego w zyciu nie tkne.

Gość gość
ochydna jest angielska kuchnia, najgorsza na calym swiecie

Gość gość
u nas w Krużewnikach wszystko najlepsze, największe

Gość gość
:D

Gość gość
Wszędzie sa rzeczy dobre i niedobre W pl wędliny blee Chleb ok W Anglii sa bardzo dobre smaczne produkty ale jak kupujcie jakieś tanie gowno to sie nie dziwcie Ja gotuje sama. Kupuje zwierze warzywa na markecie, ryż i inne kasze u ciapakow, ryby na targu rybnym, Pyszne i świeże

Gość gość
Trzeba wiedziec gdzie kupowac. Jak kupujecie Tesco value czy cholera wie co to wiadomo. I juz tyle razy pisalam: chleb tostowy (przez polaczkow jedzony normalnie zeby potem narzekac ze jest gabka) sluzy do tostow. Podgrzewa sie go. W tosterze. Normalne chleby tez sa w sklepach. Wiadomo ze taki sam jak w Polsce nigdy nie bedzie ale kazdy kraj ma inna wersje chleba, kielbasy czy nawet majonezu. A polaczki wyjezdzaja za granice i ograniczone mozgi nie potrafia zrozumiec ze na swiecie sa inne produkty :)

Gość gość
ograniczona jestes sama :) cobys tu nie napisala co z czym i do czego jeden jedyny jest fakt to zarcie nawet mojemu psu nie smakuje :) zatem daruj sobie pouczanie kogos a juz obrazanie calkowicie :) to jedzenie to gofffno i tyle w temacie

Gość gość
a tobie pewnie codziennie z Polski przywożą, co?

Gość gość
do tego chleba też można się przyzwyczaić. W USA jest taki miękki, biały jak dla dzieci jako podstawowy i często jedyny dostępny i nie jest zły. Na ciepłą pogodę i do tej ich kuchni nawet jest lepszy.

Gość gość
Co obrzydliwego widzisz w kanapkach z chipsami? :D

Gość gość
Temu gosciowi od Niemiec cos sie pomylilo.chleb w De jest mega pyszny.no chyba ze ktos placi za chleb 1 euro to jest tak samo niesmaczny jak w Pl Ja mieszkam w De od 7lat i Pl jedzenie juz mi nie smakuje

Gość gość
Chleb tostowy wcale nie jest tylko do tostow, Anglicy robia z niego kanapki bez tostowania, nie opowiadaj wiec bzdur. A jak nie wiesz co Anglicy jedza to sie przejdz do jakiegokolwiek supermarketu do sekcji z kanapkami. Co do tradycyjnej kuchni angielskiej to moze nie jest super ekscytujaca, ale niektore dania sa ok. A produkty w sklepach sa tez dobre, zalezy jakiej jakosci jedzenie kupujemy.

Gość gość
normalna kuchnia, nie do zrozumienia są te szydery, grymasy rzucane na nią. Mało przypraw to fakt, wszystko ma nijaki, słonawy smak, jeśli chodzi o obiady, ale i tak jest smaczne dosyć.

Gość gość
Nie ma lepszego chleba na swiecie jak w Niemczech, oczywiscie z piekarni, mozna jesc bez masla, bez niczego.

Gość gość
english breakfast chętnie jest jedzone i to nie tylko przez anglików, to nawet staje się powszechne i popularne śniadanie na całym świecie, a nie jakieś francuskie czy włoskie śniadanie. Te croissanty są jaką pomyłką, co to w ogóle za pieczywo, albo ciabaty.

Gość gość
fasola na sniadanie ? smacznego a wlasciwie pierdzacego.

Gość Eden Falls
Jedzenie nie dobre? Mało przypraw? Chleb be? Ja jestem tutaj 10 lat juz . I uwierzcie mi, ze moja rodzina z polski sie chlebem zachwyca tutaj. Ale za jakosc niestety sie placi. A ja kiedys jak nie mialam kasy, too kupowalam mąke wholegrain w Aldim, tam jest instrukcja co i jak wymieszac:maka , drozdze, sol , woda I wychodzily mi dwa bocheny chleba na caly tydzien z tej jednej pazki maki.POLECAM pyszne Wypieki z piekarni Waitrose, Marks& Sp, Sainsburys wielki okrogly chleb okolo 3 funtów za bochen( ten ostsani) Przyprawy są z calego świata i tu jest wszystko, tylko trzeba umiec szukac. W polsce niestety nie ma takiego asortymentu. A polskie kielbasy , wedliny smierdza, duzo rzeczy kupowalam z polski, to np twarog czesto splesnialy , ogorki, we flakach ze sloika znalazlam gwozdzie. w polskich paczkach tekture,sledzie w smietanie , to sama cebula i smeitana, boczek ochydny tlusty, wedliny obslizgle,w mielonce sam tluszcz, a ser zolty bez sera.

Gość Eden Falls
Do tego w polskich sklepach prowadzonych przez polaków oszukuje sie klientow na kasie i na wadze.Wyklada sie nieswiezy towar. Mieso kupuje u rzeznika itd.