Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfg

Ej co to sa ubrania DOBREJ JAKOSCI

Polecane posty

Gość fgfg

Chodzi mi o material :) i o ubrania dobrej jakosci raczej eleganckie Mam troche ubran z lnu, z wiskoza, myslalam ze to eleganckie, a okazuje sie ze to ubrania styl sportowy :) wiec z czego maja byc? Z jedwabiu?

Gość gość
jakość nie jest równoznaczna z elegancją, kobieto. spodnie dresowe mogą być dobrej lub kiepskiej jakości, np moje spodenki treningowe od reebok są świetnej jakości- ćwiczę w nich co drugi dzień, na zmianę z innymi, piorę po każdym treningu i po 2 latach nadal są w bdb stanie, a dresik, który po kilku praniach się rozłazi w szwach, wyciąga itd, to szmata. tak samo elegancki żakiet, który szybko straci fason, kolor, zmechaci itd był kiepskiej jakości. A len, to szlachetny materiał, ale ciuchy z niego raczej nie są zbyt eleganckie i nawet jakaś lniana marynarka, to raczej styl co najwyżej "luźnej" elegancji, ze względu na specyfikę tego materiału, jego fakturę, gniecenie się

Gość gość
to dobre jakościowo materiały naturalne jak len, bawełna, jedwab dobrze uszyte

Gość gość
Przeciez napisalam w pierwszym poscie, ze chodzi mi o to, z czego w takim razie robi sie dobrej jakosci ubrania eleganckie i czy chodzi tylko o jedwab. I nie dostalam zadnej odpowiedzi na temat :( ani jednej

Gość gość
Dobra jakość to dla mnie np. dobra bawełna 100% A kiepska to akryle i inne dziadostwa które się kulkują. Jeśli chodzi o ciuchy to do Mediolanu jedź bo wiadomo że w Polsce jakości nie ma a jak jest to drożej niż w Mediolanie :D

Gość gość
ubrania dobrej jakości nie muszą być eleganckie

Gość gość
ja mam bluzke z Solara, bawełna i lykra, nosze ja 10 lat i nadal ma ten sam kolor, ksztalt i wogole sie nie zmienila, ale rzadko mozna znalezc cos takiego

Gość gość
Moi drodzy. Czy mozecie przeczytac pierwszy post, a nie tylko temat? Ja doskonale wiem, co to sa materialy dobrej jakosci. Tylko chcialabym wiedziec, z jakich materialow szyje sie eleganckie ubrania, skoro nie z lnu. Nie pytam o marki.

Gość gość
I jesli chodzi juz o zupelna scislosc chodzi mi o business smart i business casual - zeby uniknac wypowiedzi "mam pieknie skrojony elegancki garnitur z poliestru znanej luksusowej marki H&M".

Gość gość
Do autorki - eleganckie ubrania szyje sie z - kaszmiru - wełny - jedwabiu - satyny -atłasu - gipiury - koronki - Bawełny Ale żadne nie będzie eleganckie nawet z najlepszego materiału jezeli jest: - źle skrojone - nie jest starannie uszyte - rękawy " ciągną sie " - szwy nie sa podwójne - nie jest starannie obrebione NA TYM POLEGA JAKOŚĆ I ELEGANCJA

Gość gość
Bardzo Ci dziekuje :)

Gość gość
dla ułatwienia - dobre marki maja na ogól ubrania dobrej jakości( dbaja o to,)