Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24latka 33tc

jak sie czujecie i czy sie boicie

Polecane posty

Gość 24latka 33tc

jestem w 33 tc i bardzo się boje ze sobie nie poradzę z maleństwem jak karmic jak przewijać i jakich pieluch uzywaz pomozcie

Gość Bluue
A chcesz karmić piersią? Jak tak to ściągnij sobie książkę"warto karmić piersią" Magdaleny nehring gugulskiej i sobie przeczytaj. Jest cienka ale zawiera wszystkie informacje odnośnie karmienia piersią, mitów które są powielane m.in. tutaj na forum. Po jej przeczytaniu poczujesz sie pewniej, są opisane sposoby karmienia, ułożenia siebie i dziecka. Co do pampersów to tez sie balam ze nie dam rady. W 9 miesiącu balam sie przebrać synka 2 miesięcznego mojej kolezanki, a po porodzie od razu wiedzialam co robić. Trochę podejrzałam jak dziewczyny przebieraly pampersy swoich dzieci i doskonalilam technikę :p no i masz do pomocy polozne w razie czego. Dla mnie na początku najlepsze byly biale pampersy. Maja taka fajna siateczke i kupa nie rozchodzi sie na caly pampers i poza nim. Maja tez taka zolta kreskę na pampersie z zewnętrznej strony i jak jest zasikany i do zmiany to zmienia kolor na zielony. Wiem ze huggiesy maja tez taka kreskę i wycięte miejsce na kikut pępowiny na pępuszku.

Gość Bluue
W tym samym wieku bylam jak urodzilam :) a skąd jesteś? Teraz corka ma półtora roku :)

Gość gość
spokojnie, bo akurat te czynności są bardzo proste, jak budowa cepa, tylko trzeba spokojnie podejść do tego, szczegolnie przewijanie ;), to wszystko robi się intuicyjnie...

Gość 24latka33tc
z Oświecimia ja jestem tym przerazona a w dodatku nie wiem co na wyprawke na wyjście ze szpitala wziasc malcowi termin mam na koniec czerwca

Gość gość
ale ****** wiedziała s się jak...

Gość gość
wpisz w wyszukiwarke "wyprawa dla niemowlaka" i znajdziesz całą liste co wziąć. Ja ze swej strony polecam body kopertowe dla noworodka co się na brzuszku zapina, nie kupuj takich co trzeba przekładać przez głowe malcowi bo to to tylko kłopot jest.

Gość gość
acha jak zamierzasz rodzić naturalnie to idź do apteki i kup sobie matki siatkowe dla kobiet po porodzie tak dokładnie się to nazywa i kup sobie podpaski też są specjalne dla kobiet po porodzie, tylko nie kupuj firmy Bella bo to straszny szajs, krew sie rozmazuje tylko a nie wsiąka

Gość gość
nie przejmuj sie, mysle kazda matka przez to przeszla , co innego jest poczytac a i tak wychodzi inaczej w praktyce, pamietam jak w szpiatlu pierwszy raz przewijalam dziecko i zuzylam pol paczki chusteczek nawilzajacych, a teraz moge to robic z zamkniteymi oczami :)

Gość 24latka 33tc
a jakich kosmetykow uzywalas dla siebie i maluszka zaraz po porodzie?

Gość gość
pocieszę się, że Ty chociaż mozesz sobie poczytać różne artykuły na temat porodu, jak i opieki nad noworodkiem. Gdy ja rodziłam nie było komputerów. No moze były, ale prawie nikt ich nie miał. Wychowałam sama, bez niczyjej pomocy. Jedynie mąż mi pomagał. W szpitalu poprosiłam o pomoc inne kobiety, aby pomogły mi przy zmianie pieluchy:D potem już wszystko robiłam sama z mężem. Poradziłam sobie bez problemów. Wierz mi, że nie wiedziałam oczywistych rzeczy:o bo nikt mnie nie uprzedził o wielu rzeczach. Teraz fajnie, bo można poczytać sobie w internecie i z pewnością więcej wiedzieć niż ja rodząc:)