Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdy włączam telewizor to 3 miesięczne dziecko....

Polecane posty

Gość gość

uspokaja się i patrzy. potrafi tak p[atrzec pol godziny. nie zniszczy mu sie wzrok?

Gość gość
K***a nie mart sie o wzrok tylko boj sie zeby padaczki nie mialo!!!!! Takim malenstwa nie wolno wlaczac tv ani nawet grajaco-swiecacych zabawek!!! Moj syn ma 3m i lubi patrzec na balonik z helem-sprobuj bo to bezpieczniejszy zabijacz czasu

Gość gość
padaczkę od telewizora?

Gość gość
za duzo wrazen dla dziecka.

Gość gość
oczywiscie padacze, zgadzam sie z kolezanka

Gość gość
Wy macie padaczke mózgu

Gość gość
"Wy macie padaczke mózgu"- durna jesteś, ale cóż, musisz z tym żyć. Nie życzę, aby Twoje dziecko to spotkało! Szkoda, że nie wiesz, że system nerwowy takiego dziecka jest jeszcze nie w pełni rozwinięty......

Gość gość
Padaczka od tv?????????? Pierwsze słyszę. Moje bliźniaki oglądały tv z odpowiedniej odległości i jakoś (na szczęście!) nic im nie jest a ja miałam czas na ogarnięcie domu,czy zrobienie obiadu. No bez przesady....przed wszystkim i tak się nie uchroni dzieci.

Gość gość
Pewnie, że się nie uchroni, ale jednak ryzyko jest. Poza tym 3 m-czne dziecko jest zdecydowanie za małe. To tak jak z paleniem w ciąży- sąsiadka ma zdrowe dziecko, kuzynka też koleżanka koleżanki też, a ktoś inny nie- dlatego, że palił. Potwierdzam to, co napisane wcześniej. Padaczka (jak i inne zaburzenia neurologiczne) jest możliwa od oglądania TV przez tak małe dziecko- oczywiście nie każde od razu ją będzie mieć, ale jest sens ryzykować?????

Gość gość
jak sie uspokaja przy tv to mu wlaczaj i nie czytaj tych bzdur

a po co w ogóle uczyć dziecko oglądania tv w takim wieku? ono tego nie potrzebuje. Na pewno znajdzie się inny sposób na uspokajanie dziecka, a nie pozwalanie od maleńkości na bezmyślne gapienie w tv.

Gość gość
do 3-go roku życia dziecko nie powinno w ogóle oglądać tv bo dziecko bardzo łatwo przebodźcować a stąd krótka droga do nadpobudliwości, problemów ze snem, apatii, braku kreatywności itp.

Gość Migający z duża częstotliwości
obraz i bzdurne treści niewątpliwie są niezbędnym elementem rozwoju 3-miesięcznego dziecka :O No ale w końcu się go od tego nie uchroni, w mysl głoszonych tu teorii. Więc proponuje od razu do telewizji zaserowoać piwko i papieroska- pewnie kiedyś spóbuje, a przecież się go od tego nie ochroni :O

Gość gość
To ja od padaczki!!! Syn mojej kolezanki wlasnie ma padaczke i lekarka powiedziala im ze mozliwe ze od tv albo od zabawek. Jest wiele rodzajow padaczki, nie zawsze wyglada ona tak ze ktos sie trzesie!!! Jej syn po prostu zawiesza sie i patrzy przez np 10s w jedno miejsce i w tym czasie nie reaguje na wolanie. Kazde maltukie dziecko zainteresuje tv ale ja na twoim miejscu bym nie ryzykowala!!!

Gość gość
Gościu z 15:40- w odpowiednie słowa ubrałaś to, co chciałam napisać:) Ale durne baby i tak będą twierdzić, że jak dziecko migający obraz interesuje, to po co mu to ograniczać:)

Gość gość
Małe dzieci nie powinny oglądać tv!!! Moja córka jako noworodek leżała często na boczku mając przed sobą tv. Zaczęła być nerwowa, płaczliwa. Nie wiedziałam o co chodzi. Dopiero na pierwszej wizycie u pediatry dowiedziałam się, że to może być od tv. W życiu bym nie przypuszczała...

Gość gość
jak tylko zachodzicie w ciążę to telewizory do śmieci !!!!

Gość gość
ja 3 miesięcznemu dziecku nakręcałam karuzelę z pluszakami, albo puszczałam kołysanki lub brałam na spoacer i też był spokój i to nawet na 3 godziny... w życiu bym nie wpadła na to żeby 3 miesięczniakowi właczać tv. a mamusia na kafe wtedy :O no można.

Gość gość
Debilki :D