Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamura

Polećcie jakiś dobry sposób na odpieluszkowanie dziecka proszę

Polecane posty

Gość Mamura

Moje dziecko ma 2,5 roku i nosi pieluszkę, a chciałabym się jej pozbyć. problem w tym, że jakiś czas temu jak sadzałam je na nocnik, to sikało, a nawet w toalecie robiło siku jak sadzałam na nakładkę. Od jakiegoś czasu brzdąc zdejmuje pieluszkę i chce żeby mu ją zmienić, jest już posikana i sikać nie chce do wyżej wymienionych rzeczy :-(

Gość gość
Kupić milion par majtek i spodni, zaopatrzyć się w szmatę, mopa i morze cierpliwości i zdjąć pieluchę. Moim zdaniem nie ma innego wyjścia.

Gość Mamura
Jeszcze jedno... dzieci uczą się przez naśladowanie czy zatem częściowo załatwiacie się przy otwartych drzwiach? W sensie, że dziecko widzi jak siedzicie na misce... a później rzecz jasna zamykacie drzwi?

Gość gość
najlepiej zdjąć pieluche i puścić bez niej po mieszkaniu jak zobaczy ze sobie nogi posika to zrozumie :) daje gwarancje na to !

Gość gość
Robie siku przy córci od malucha. Ma teraz 18 miesięcy i jak jej zdejmę pieluchę i ma gołą pupę to lata na nocnik, ale jak ma majtki czy spodenki nie umie poprosić wcześniej, że chce siku. Czyli jeszcze na spacery i na noc jest pielucha, a tak to lata po mieszkaniu goła :) Tzn. z gołą pupą

Gość Mamura
Mój Maluszek to najchętniej biegałby po mieszkaniu na golasa.

Gość gość
to tak też go puszczaj :) Dzisiaj chłodniej to moja mała lata ubrana z pieluchą, bo ja nie lubei siedzieć przy zamkniętych oknach. A jak ciepło to np. bluzka i skarpety czy sukienka i skarpety. Fakt zdarza się, że posika sobie po nogach, skarpety mokre trzeba sprzątać i wtedy płacze bo jej nie wyszło, a tak to lata na nocnik. I tak chyba jest mi łatwiej :) Zrobi siku i krzyczy ;siuisu; ale poprosić nie porafi jeszcze , ale dla mnie to już jest jakiś krok do przodu

Gość Mamura
No tak, ale ja mam jeszcze jednego maluszka, który raczkuje po mieszkaniu i obawiam się, że będzie w te siki wchodził.

Gość gość
nie sądzę. Chociaż moja córka ze 2 razy upadła bo mokro było. Dlatego ma skarpetki i nawet jak nie powie, że gdzieś posikała to widzę, że ma mokre skarpety. Pilnuj aby nie wchodziło młodsze. Założę się, że młodsze masz non stop na oku bo wiadomo raczkuje i jest wszędzie.