Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

morfologia w 34 tyg.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny,jestem w 34 tyg.ciąży i nie za dobrze się czuje.Wczoraj zrobiłam sobie morfologie i właśnie odebrałam wyniki,trochę się przeraziłam...wypisze tylko te najważniejsze;erytrocyty-1,56 hemoglobina-4,88 płytki krwi-19,HCT-13,5 leukocyty-11,2.wszystko inne też powyżej lub poniżej normy,mocz też wyszedł kiepsko liczne bakterie i białko.nie wiem co robić,jechać do szpitala?ruchy dziecka czuję normalnie tylko jestem słaba i trochę bolą mnie plecy.wizyte u gina mam za tydzień a nie umiem się do niego dodzwonić...czy któraś z was też tak miała?przeczytałam gdzieś że to może być zatrucie ciążowe ale ja mam ciśnienie w normie,przynajmniej miałam jeszcze trzy dni temu...

Gość gość
o jeny hgb 4.88 to grozi smiercia serio lec do szpitala, lekarza nie wiem, niech ci podadza zelazo w zastrzykach, inaczej mozesz urodzic niedotlenione dzieciatko!!

Gość gość
Jak najszybciej do szpitala!!!!!

Gość gość
Norma hemoglobiny dla kobiet w ciazy to 11-13,5 a ty masz nie cale 5, pedem do szpitala.

Gość gość
napisz później co to było. powodzenia. :)

Gość gość
no to się pakuje;( pewnie mnie tam zostawią,napisze co i jak ze szpitala...a miała któraś z was podobnie?co to może być?kurcze całą ciąże dbałam o siebie,dobrze się czułam a od dwuch tygodni jakoś tak z sił opadłam ale byłam jeszcze u gina na wizycie to było ok,kazał tylko zrobić rutynowe badania,a dzidzia miała się dobrze,miałam usg-wszystko w normie.nie rozumiem co się stało...

Gość gość
ja jestem w 26 tc i hemoglobine i hematokryt tez mam poniżej normy ale nie aż tak bardzo. W pewnym momencie te parametry spadają bo mamy więcej krwi i jest chyba rozrzedzona. Ale u Ciebie jest to zdecydowanie za dużo Poniżej normy. Zawsze lepiej jeśli lekarz spojrzy na to fachowo. Najwyżej odesle Cie do domu a będziesz spokojna ze nic nie zaniedbalas. Trzymam kciuki :)

Gość gość
bardzo niska Hemoglobina.Musisz jechac do szpitala, najprawdopodobniej podadza Ci krew ,poszukaja przyczyny. Ja po krwotoku poporodowym mialam hemoglobine ok 6 i czulam sie fatalnie a nawet gorzej niz fatalnie,serce bilo jak szalone. Zrobili mi wtedy transfuzje krwi (2 dawki).

Gość gość
autorko jak u Ciebie?

Gość gość
Hemoglobine strasznie niska, ale jeszcze gorzej z płytkami krwi. Masz straszna maloplytkowosc. To zagraża Tobie i dziecku

I co na to lekarz? płytki krwi masz bardzo nisko, duza małopłytkowość.. ja przy pierwszym porodzie mialam 90 i to bylo na pograniczu.

Gość gość
jestem w szpitalu,lekarze w szoku że przyszłam o własnych siłach.Leże na oiomie na obserwacji,podali na razie 3 jednostki krwi,płytki i osocze,nie wiedzą co ze mną robić bo przy takim poziomie płytek boją się ciąć,wyszło też wysokie ciśnienie ale na razie dają radę zbijać lekami,jestem przytomna i jak na taki stan trzymam się zaskakująco dobrze ale jestem przerażona.Dzidzia według nich ok,dostałam sterydy na rozwój płuc.jutro rano po badaniach mają zdecydować co dalej z nami...jak dożyje...sugerują tak zwany zespół hellp,czytałam o tym w necie,nic dobrego nie wróży

Gość gość
Trzymaj się kobieto,będzie dobrze.:-)

Gość gość
hellp to rzeczywiście Poważna sprawa ale najważniejsze że lekarze wpadli na pomysł że to to i wiedzą z czym mają do czynienia. Jeśli chcieliby robić cc to dzidzia ma już Bardzo duże szanse. pisz co u Ciebie. Będę tu zaglądać. I trzymam mocno kciuki :) walcz a wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
co u Ciebie autorko?

Gość gość
Kurde jak ty dalas rade przy takich parametrabh dojsc do szpitala? A maz albo partner? Masz kogos do pomocy jakby cc robili? Ja mialam cc nieplanowane. Maz sie baaaaardzo przydal.

Gość gość
Witajcie,jestem już po cesarce,syn cały i zdrowy ale ze mną trochę gorzej,niezłą jazde ze mną mieli,napisze niebawem coś więcej bo nie mam siły na razie a jest dużo do powiedzenia...dziękuje za zainteresowanie i pamięć kobietki;)

Gość gość_ojej
Autorko co tam u ciebie?

Gość gość
dochodzcie szybko do zdrówka :) czekam na relacje. super ze z synkiem wszystko ok :)

Gość gość
autorko jak tam?