Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mial ktos problem z rybim zapachem z pochwy?

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie czy moze mial taki problem? Co to bylo? Moze jakies wasze zdanie?

Gość gość
Rybi zapach występuje przy bakteryjnym zakażeniu pochwy, zapach drożdży przy grzybicy. Powinnaś udać się do ginekologa i zrobić dokładne badania. Zanim dostaniesz się do lekarza zadbaj bardziej o profilaktykę i higienę intymna. Podmywaj się dwa razy dziennie, noś bawełnianą bieliznę, nie używaj gąbek, stosuj probiotyki np.lactovaginal, przejdź na dietę przeciwgrzybiczą. Tutaj masz ciekawy artykuł na ten temat http://kobiecosc.info/nieprzyjemny-zapach-z-miejsc-intymnych/

Gość gość
Miałam podobny problem okazało się że przyczyną była infekcja bakterią enterococus feacalis, zrobiłam posiew, leczyłam się zgodnie z zaleceniem lekarza były to głównie antybiotyki, po których później stosowałam probiotyk dopochwowy invag aby odbudować mikroflorę.

też tak miałam i moja lekarka potwierdziła zakażenie, dostałam globulki i pani dr poleciła probiotyki do mycia

Gość Migea
Wygląda to na bakteryjne zakażenie pochwy, sama nic z tym nie zrobisz musisz zgłosic sie do ginekologa po odpowiednie leki. Porównaj jeszcze czy masz inne objawy do tych wymienionych w artykule: http://kobiecosc.info/bakteryjne-zakazenie-pochwy-bv/ i pędź do lekarza.

Gość gość
Najlepiej zrobić posiew wtedy będziesz miała pewność, po co faszerować się lekami jeśli byłby nie potrzebne. Ja znalazłam nie zawodny sposób aby zapobiec infekcjom stosuje profilaktycznie probiotyk dopochwowy invag, aplikuje go po okresie, po basenie, w podróży, po siłowi, po stosunku itp.