Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o imieniu Charles dla chłopca

Polecane posty

Gość gość

nie mieszkam w Polsce :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zje​bane. Może być? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Stary Baca dawał do gazety nekrolog po swojej żonie i spytał o cenę. - Do pięciu wyrazów za darmo. - Nooo... to niech będzie: Zmarła Jagna Górska. - Ma pan do dyspozycji jeszcze dwa wyrazy. - To niech będzie, Zmarła Jagna Górska, sprzedam Opla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Stawiamy patelnię na ogień i wrzucamy na nią masło, tak żeby się roztopiło. W tym czasie siekamy cebulkę, w miarę drobno po czym wrzucamy na już roztopione masło. Podczas gdy nasza cebulka zaczyna już szklić się na patelni mamy kilka chwil na pokrojenie mięsa w niewielkie kawałki. Wrzucamy wędlinę na patelnię i kilkadziesiąt sekund smażymy wspólnie (cebulka w tym czasie jest już nieco zeszklona gdyż smaży się nieco dłużej) aż cebulka będzie zeszklona tak aby miała lekko słodkawy smak, a wędlina przyrumieniona. Po podsmażeniu wędliny i cebulki zdejmujemy patelnię z ognia i odsuwamy to co do tej pory usmażyliśmy na jedną połowę patelni. Na drugą połowę wbijamy jajka starając się aby nie przebić żółtka. Po wbiciu jaj mieszamy wszystko razem tak, żeby żółtka pozostały w całości i stawiamy z powrotem na ogień. Smażymy cały czas mieszając tak aby żółtka pozostały całe, aż do momentu, w którym uznamy że jajecznica jest wystarczająco ścięta. Gdy ten moment nadejdzie można rozbełtać żółtka. Jeśli nie przeszkadza Ci jedzenie na wpół surowych żółtek to zrób to dopiero po zdjęciu jajecznicy z ognia. Jeśli wolisz żółtka ścięte – możesz zrobić to cały czas podgrzewając jajecznicę. Istotne jest to, aby zółtka robiły się dużo krócej od białek (bez względu na to jak bardzo ścięte białko lubisz). Po takim przygotowaniu pozostaje tylko przełożyć jajecznicę na talerz oraz dodać opcjonalne składniki – pomidor pokrojony w plastry. Wszystko posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i… voila. Oto cały przepis na jajecznicę. SMACZNEGO! 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Belle123
Fajne, ale jeśli nie mieszkasz w kraju anglojęzycznym :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ndjjdddmmm
Fajne, ale jeśli nie mieszkasz w kraju anglojęzycznym :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jaco83
dobre dla jamnika, godnie brzmi tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeśli nie mieszkasz w Polsce to ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×