Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze wizyty u ginekologa w ciazy

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie czy na pierwszych wizytach w ciazy lekarz zlecil wam jakies badania? bylam juz 2 raz na wizycie a koncze 7 tydzien i narazie nie mam zaleconych rzadnych badan..............

Gość gość
najgorsze jest badanie na cukier!

Gość gość
Mi na pierwszej w 6 tygodniu. Upomnij sie o badania.

Gość Jagodaa86
Ja dostalam na drugiej wizycie,byl to chyba 9 tc.

Gość gość
ja na pierwszej i drugiej byłam prywatnie to lekarka nawet NIE WSPOMNIAŁA o badaniach, ale potem wybrałam lekarza prowadzącego na nfz - 9 tydzień ciąży i zlecił wszystkie badania.

Gość gość
ja też tak koło 9 tyg, miałam zrobić mocz, morfologie i glukoze, po pierwszej wizycie też mi nic nie kazał.

Gość gość
a u mnie tak: pierwsza wizyta prywatnie, choruje więc musiałam mieć potwierdzoną jak najszybciej ciąże, wynik BHCG nie wystarczył lekarzowi, więc poszłam prywatnie w 4tc, dostałam zaświadczenie dla lekarza i zlecone powtórzenie BHCG żeby zobaczyć czy jest prawidłowy przyrost. Kolejna wizyta była umówiona jeszcze przed ciążą :] i tak wypadło w 5tc już na NFZ wszystko wporządku byłam z tym drugim wynikiem bo byłam u tej samej lekarki z tą różnicą że chodziłam już na NFZ, dostałam skierowanie ale na co to już nie pamiętam-minęło prawie 2 lata od tego. Od tamtej pory miałam zlecane badania ale chyba co wizytę coś, ale głowy sobie uciąć nie dam :]

Gość gość
Ja na pierwszej wizycie dostalam szereg badan

Gość gość
tak na oko, to już coś powinnaś mieć zlecone, bo pewnie następną wizytę masz ok. 10 tygodnia...ja w 7 tygodniu robiłam morfologię i badanie ogolne moczu, a jakoś w 8 tygodniu diagnostyka infekcji, czyli toxo itp, glukoza i nie wiem, co jeszcze, grupę krwi miałam wcześniej zrobioną.

Gość gość
hm jestem tez na l4 z powodu plamien..... i boje sie ze inny lekarz bedzie mi kazal wrocic do pracy a teraz chodze prywatnie....

Gość gość
czy wiecie co widać na usg w 5 t 5 d ( przy cyklach 26-27d) mam jutro wizytę i trochę się stresuję :(