Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 marysiamal

Triderm na grzybic臋 sk贸ry.

Polecane posty

Go艣膰 marysiamal

Czy kto艣 u偶ywa艂 tej ma艣ci ze sterydami na zmiany grzybicze sk贸ry? leczy艂am si臋 na grzybic臋 pochwy, niestety podczas leczenia choroba zaatakowa艂a tak偶e okolice od.bytu, szczelin臋 mi臋dzy po艣ladkami potocznie zwan膮 rowkiem. Dosta艂am od dermatologa Triderm do stosowania 2 razy dziennie (a偶 do ust膮pienia zmian w postaci 艣wi膮du i zaczerwienienia) oraz antybiotyk doustny Itrax przez 8 dni. Mam wra偶enie, 偶e stan mojej sk贸ry w tych miejscach pogorszy艂 si臋. Nie do艣膰, 偶e zacz臋艂a si臋 艂uszczy膰 (czego wcze艣niej nie by艂o) to jeszcze jest czerwona, wr臋cz rozpalona (wcze艣niej lekko zaczerwieniona). Czy to mo偶liwe, 偶ebym dosta艂a zapalenia posterydowego? Smarowa艂am jak dr kaza艂a, 2 razy dziennie, antybiotyk wzi臋艂am. W sobot臋 min膮 dwa tygodnie leczenia i nie wiem,czy to niewyleczona grzybica (nie przesta艂am u偶ywa膰 Tridermu) czy jakie艣 zapalenie od sterydu. Wczoraj dokupi艂am jeszcze zasypk臋 Daktarin na w艂asn膮 r臋k臋 i po niej dopiero czuj臋 ulg臋 (sk贸ra przestaje sw臋dzie膰 i nie jest taka rozpalona).

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 marysiamal
S艂ysza艂am, 偶e ta ma艣膰 jest 艣wietna i niekt贸rym zmiany ust臋powa艂y ju偶 po kilku dniach, a ja od prawie dw贸ch tygodni wci膮偶 m臋cz臋 si臋 ze 艣wi膮dem tak jakby ta ma艣膰 w og贸le nie dzia艂a艂a. A wr臋cz po jej zastosowaniu 艣wi膮d nasila艂 si臋, pojawia艂o si臋 nawet szczypanie. My艣la艂am, 偶e to jednak dzia艂anie tego leku na grzyba objawia si臋 w taki spos贸b...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach