Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka_24

spozniajacy sie okred

Polecane posty

Gość limonka_24

Witam. Spóźnia mi sie okres 6 dzien. W 23 dniu cyklu robilam badania krwi. W tym na poziom hormonów: prolaktyny i progesteronu, oraz hormony tarczycowe. Wyniki są w normie. W zwiazku z tym pytanie czy mimo tego mozliwa jest ciaza ? Mam male podejrzenia bo kochalam sie z mężem w dni plodne i to bez zabezpieczeń. Nie robie testu bo i tak mam wizyte u ginekologa za tydzien.. I trochę sie boje...

Gość limonka_24
Aaa dodam ze tydzień po tej nocy z mężem w nocy obudzil mnie ostry bol brzucha i utrzymywal sie przez caly dzien ale juz nie tak mocno.. To mnie trochę zaniepokoilo...

Gość gość
Ale boisz się że jesteś czy że nie jesteś? W dni płodne bez zabezpieczenia więc szansa bardzo duża na ciąże

Gość limonka_24
Mam mieszane uczucia. Bo jakoś narazie nie planujemy, z drugiej strony moze to czas najwyższy ? Strach jest.. Jak zawsze przed nieznanym.. Chcialam tylko wiedzieć czy w pierwszych tygodniach ciąży poziom hormonów jyz ulega zmianie ? Jeśli tak, oznaczaloby to ze ciąży nie ma.

Gość gość
w normalnym nie ciążowym cyklu poziom progesteronu nieznacznie rosnie od dnia owulacji przez 7 dni a potem spada , natomiast kiedy kobieta zachodzi w ciążę , po tych siedmiu dniach normalnego wzrostu poziomu progesteronu następuje g***towny jego skok w górę , czyli ok 21-22 dnia cyklu .zatem jeśli badania robiłaś przed 21 dniem cyklu to mogły nic nie wykazać .