Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamusie JAK DORABIACIE W DOMU??

Polecane posty

Gość gość

macie jakieś zajęcia na których zarabiacie??

Gość Nieprawdaa
strony www i obróbka grafiki. i nie tyle dorabiam co po prostu zarabiam :)

Gość gość
jestes wykształcona w tym ierunku czy smaa się uczyłaś?? jestes na wlasnej dzialalnosci??? tez o czyms takim myslalam, ale jestem zielona w temacie, czynp. wystarczy zrobienie kursu photoshopa?

Gość Nieprawdaa
jestem wykształcona w kierunku pokrewnym, większości uczyłam się sama jeszcze na studiach. nie mam działalności, pracuję na 1/4 etatu dla firmy, a poza tym szukam zleceń (umowa o dzieło) w sieci.

Gość Nieprawdaa
kurs PS wystarczy do grafiki, ale nie radzę iść na jakiś płatny kurs tylko naściągać samouczków, książek itp. ale jak mówię ja jeszcze piszę strony i na tym zarabiam więcej niż na grafice.

Gość gość
pisania stron to na pewno nie nauczę się z samouczków :) ehh, nie chcę wracac do pracy, chcę zostać z dziećmi, ale ciężko bedzie z jednej pensji, nie mam chyba zadnych zdolnosci (:(:(

Dorabiam sobie robiąc różnego rodzaju notesy, pamiętniki, kartki pudełkowe i inne scrapbookingowe cuda :) obecnie wrobiłam sie w zaproszenia ślubne, ale częściowo odstąpiłam to zlecenie mojej kuzynce, która ma problem z płynnościa finansową ;) ogólnie to fajny sposób na dorobienie paru groszy, ale gdyby tylko jeśli ktoś ma przyjemność z robienia takich pierdół, bo jeśli nie to w przeliczeniu na godziny jest to nieopłacalne :)

Gość gość
a mogęzapytac ile da się na tym zarobic??

Gość Nieprawdaa
Ja zarabiam około 2000 plus to co idzie na ub. zdrowotne czyli z 2400, ale to zależy od miesiąca.

Gość gość
nieprawdaa a czym sie zajmuesz?

Gość Nieprawdaa
wyżej opisałam :) aha jeszcze robię tłumaczenia ang - pol i korektę prac, tekstów.

Gość megitka87878787
Ja wykonuje przedmioty decoupage i dprzedaje w necie.poza tym dwa razy w tyg.pomagam znajomej ksiegowej w rozliczaniu.wlasnie koncze zaoczny kurs ksiegowosci wiec akurat mam praktyke.

Posałam dokładnie co i jak ale pokazało mi że SPAM :o dlatego teraz napiszę tylko że nie mniej niż 200 a nie więcej niż 1100, ale szłam w jakość a nie w ilość i traktowałąm jako hoby, więc produkcja nie była specjalnie masowa bo to by mnie nie bawiło.

Gość gość
a jakzabrac się do decoupage albo scrapbookingu??odczego zacząć? na czym to doklanide polega?? ile czasu zajmuje??

Gość megitka87878787
Ja sie sama uczylam z internety.poza tym sama skonczylam trzy kursy i kiedys sama zrobilam kurs dla dzieci.w necie masz wszystko krok po kroku opisane ale trzeba miec smykalke.no i sprzedac tez nie jest latwo.ja mam sttonke na fejsie i znajomi kupuja.kolezanka szyje i sprzedaje kocyki i poduszki dla dzieci i ma z tego niezly zarobek.to jedt dopiero interes

Gość gość
megitka a mozesz podeslac jakies strony z ktorych mozna sie uczyc?

Zacząć musisz od tego że sie tym zainteresujesz i polubisz :) potem musisz liczyć kilka sztuk zanim sie wprawisz...no i nieładnie odgapiać pomysły od innych żywcem, to nieelegancko ;) Aż sobie chyba zrobię jakąś karteczkę po powrocie do domu bo zaczynam tęsknić :D

Gość gość
szukam pomyslu na siebie. czegoś co mnie wciągnie... to że chcę zobaczyć co i jak to nie znaczy że będę to robiła :)

Możesz sobie np wpisać w Youtube "jak zrobić..." i wyskoczą filmiki :) sama nauczyłam sie tak robić kwiatki :) Kursy też są, ale nie wyobrażam sobie po co miałabym iść na kurs skoro mogę wszystkiego poszukać w necie :p

A nieeee :) źle mnie zrozumiałaś :) chodziło mi tylko o to, że nieładnie robić np kartki bardzo podobne do czyichś :) ja np unikam nawet używania tego samego papieru jaki ktoś już ma bo uważam, że to nie w porządku....poza tym zmniejsza szansę na sprzedaż...

Gość gość
A które to twoje rzeczy na allegro Kinga? Rzuć linka :).

Gość gość
aa, rozumiem :) chyba takie rzeczy jednak nie dla mnie, nie mialabym cierpliwosci. kurcze, ciężko znalerzc jakies sposob na siebie. jak bym znalazla cos gdzie moglabym zarabiac 1000 zl na miesiąć to bylabym zadowolona

Oooo bo gdybyś np umiała podstawową statystykę albo ekonometrię mogłabyś udzielać korepetycji online :) mpj koleżanka tak dorabia bo na studiach zaocznych często mają same wykłady z teorii a egzaminy z zadań...i powstaje pewna luka ...:p

Gość gość
no wlasnie nic specjalnego. skonczylam ochronę środowiska, w pracy zajmowałam się ściąganiem towaru z chin. szczególnych zainteresowan nie mam :(

hmmm mogłabyś teoretycznie coś kupować tanio i próbować sprzedawać drożej...ale wtedy masz niewielki zysk na sztuce i przy większej ilości wychodzi duży obrót...a skarbówka czyha :p chociaż ludzie niby tak robią latami i nic...

Gość gość
tylko na przeszukiwanie internetu trzeba chyba poświęcic mnóstwo czasu, a mam dwójkę małych dzieci - 3 lata i 3 miesiące. i nie mam gdzie gromadzic tych rzeczy ktore mialabymsprzedac - to na pewno nie dla mnie :(

Gość gość
a co myslicie o robieniu biżuterii????

Gość Nieprawdaa
bizuteria - znam dziewczynę, robiła, po 3 latach zamknęła firmę - konkurencja jest olbrzymia. chyba żeby to robić bez firmy.