Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuśkausa

PORÓD USA

Polecane posty

Gość Mamuśkausa

Witam. Mam dziwna sytuację. Nie jestem mama która za wszelką cenę chce urodzić dziecko w USA, ale moja sytuacja wygląda tak: w lipcu moja ciocia z usa zaprosiła nas na swój drugi ślub a zarazem także na urodziny syna. Zgodziliśmy się bo od zawsze marzyła mi się podróż tam. Jednak w grudniu zaszlam w ciaze a poród mam właśnie w sierpniu. Będziemy tam miesiąc czyli cały sierpień. Już obiecalismy że pojedziemy. Czuje się świetnie a ciocia powiedziala że nie mam się niczym martwic. Tylko czy pojechac? Jak w USA się rodzi? Są tu może takie mamusie?

Gość gość
Po pierwsze mało która lini wpuszcza na pokład ciężarne pow. któregoś tam tygodnia a to nie jest lot 3 godz tylko ok 12 (zależy do którego stanu lecisz). Kolejna rzecz to ubezpieczenie. EKUZ tam nie działa i co? Zapłacisz parę tyś dolków za poród?

Gość gość
Na podkład samolotów transoceanicznych większość europejskich i amerykańskich linii lotniczych nie wpuszcza kobiet powyżej 28-32 tygodnia ciąży. Ja w 24. tygodniu lecąc do Brazylii musiałam mieć pisemne zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży poniżej 28 tygodnia. Poza tym opieka lekarska w USA kosztuje majątek. Bliska znajoma tam mieszka 15 lat i miała pilny, ratujący życie zabieg, którego nie obejmował jej pakiet ubezpieczeniowy. Musiała brać kredyt

Gość gość
tak poród tam to 10-20 tys dolarow jak bez powiklan masakra a wy narzekacie w PL mozecie nie miec roboty i rodzicie za friko a tam kredyt trzeba brac

Gość gość
watie bys miala wize, urzednicy nie daja wizy kobiecie w ciazy! No way! Ja musialam dac zaswiadczenie, ze nie jestemw ciazy!

Gość gość
no tak ale jaka jest roznica w zarobkach kobieto, zastanow sie....nie porownuj polski z USA jestes zalosna :o

Gość gość
problem rozwiązany - nigdzie nie jedziesz, nie wpuszczą cię do samolotu. myślisz ze oni tam chcą odbierac porody?

Gość gość
usa to nie eldorado tak jak kiedys tam ludzie tez pracuja za 1200 dolarow

Akurat Nie przypominam sobie, abym we w iosku wizowym odpowiadala na pytania odnosnie ciazy i zadnego zaswdczenia na spotkanie z konsulem nikt nie wymagal :-) Co nie zmnia faktu, ze po 34tc nie ma latania, a na lotach transatlantyckich faktycznie, mozni wczesniej.