Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniakkk

Uporczywy katar u noworodka

Polecane posty

Gość Aniakkk

Witam. Moj problem to ze moja córeczka ma katar. Nie wystąpią sie bo trudno jej sie oddycha. Ma cos na zasadzie bezdechu. Kupiłam NASOSAL. Jak często go stosować? Czy mogę przed każdym karmieniem ( jak powiedziała mi farmaceutyka) czy powinnam tak do 4 razy na dobę. Czy powinnam po nim oczyszczać jej nos gruszka? Czy ten sorry wystarczy?

Gość Aniakkk
Dodam ze córka ma 2 tygodnie i meczy sie z tym od porodu. Dziękuje za wszystkie opinie z gory

Gość gość
nie nigdy gruszką ,kup odciągacz katarek jest naprawdę super albo fridę ale polecam to pierwsze .

Gość gość
Gruszke od razu wyrzuc do kosza a kup aspirator to podstawa, np ja mam nose frida i nam sluzy, dziewczyny polecaja tez katarek. Warto tez zainwestowac a inhalator i dbaj tez by powietrze w pokoju w ktorym spi malenstwo bylo zawsze nawilzone.

Gość gość
ale teraz przeczytałam jak to farmaceutka u lekarza nie byłaś ? z takim maluchem koniecznie trzeba iść do lekarza bo u tak małych dzieci to nie jest tylko katar ,może jakieś g***o się przypałętać .

Gość gość
A moze nie odessali jej dokladnie po porodzie, bo skoro mowisz ze ma tak od urodzenia to moze zalega jej cos w gardelku bardziej, to brzmi prawie tak samo jak katar u malenstwa, mam nadzieje ze konsultowalas sie z lekarzem

Gość Aniakkk
Mam aspirator ale nic jej z noska nie wychodzi. Jutro idę do lekarza to moze w końcu cos zrobią bo juz im to mówiłam a oni E w porzo. Szkoda ze cała noc nie spałam i jej pilnowałem żeby sie nie dusila. Ja tez uważam ze to nie jest ok. Poprostu niewiem co mam robić i proszę o pomoc dziewczyny

Gość gość
Zapytaj sie lekarza czy mozliwe ze ja zle odessali, a moze nie odessali wcale? Powinnas miec taka adnotacje w ksiazeczce zdrowia dziecka. Poza tym nie daj sie zbyc, walcz o swoje dziecko

Gość Aniakkk
Ona ma właśnie tak ze jakby to było daleko a nie w samym nosku. Kicha cały czas. Jak mam ja układać do spania? Na plecach na boku, na płasko czy pod skosem.

Idz do lekarza!co do gruszki to wlasnie ona uratowala zycie mojemx 2 mies synkowi.nie mogl oddychac bo mial katar i flegma byla,o malo co sie nie zadusil wyladowalismy w szpitalu o drugiej w nocy.

Gość gość
Może to jest wiotkość krtani. brzmi trochę jak katar i sprawia wrażenie, że dziecko nie może oddychać.

Gość ksoa
a nie ulewa Ci ? na pewno ma katar a nie refluks, bo refluks daje objaw jak katar Katarek stosuje się dopiero u dzieci +1m-c skończony nie u noworodków!!!!!!!!!!frida najlepsza gruszka na śmietnik nie używaj żadnych obkurczających sluzówkę rzeczy bo załatwisz niemowle tylko stosuj marimer

Gość gość
Po pierwsze to idź do lekarza bo jeśli to rzeczywiście katar to u tak małego dziecka w przeciągu kilkunastu godzin może się przemienić w zapalenie płuc. Może dziecku zostało trochę płynu owodniowego w drogach oddechowych i teraz musi wykichać, ale skonsultuj to z lekarzem koniecznie i na przyszłość nic nie kupuj na własną rękę w aptece dla tak małego dziecka! Co za farmaceutka ci to sprzedała?! Chyba że nie podałaś jej wieku dziecka, bo to aż się w pale nie mieści.

Gość wifigdańsk
u nas w spzitalu mowili ze noworodek ma prawo kichac czesto bno w ten sposób oczyszcza drogi sluzowe po porodzie,niewiem jak z 2tyg dzieckiem ale wydaje mi się ze tez ma prawo kichac./ a ma gorączkę? to podst pytanie bo jak się cos dzieje złego to przewaznie wystepuje goraczka. a dlaczego nie gruszka nie rozumiem? ja uzywam gruszki i nic nie jest zadnemu mojemu dziecku. a jeszcze wazne zeby przed odciaganiem wlac pare kropli soli fizjologicznej. a jeszcxze jednego nei rozumiem piszesz ez ma nos zatkany a nic nie ma jak odeciagasz. czyli moxze to rto co pisałam o tym samooczyszczaniu noska i ze to nmormalne. w kazydm, razie pojdziews zniedługo do lekarza. tylko...czy w sobotę są "czynni" lekarze? bo pisałas Jutro idę do lekarza to moze w końcu cos zrobią bo juz im to mówiłam a oni E w porzo 2014-05-09 19:21:45 czyli wychodzi na to ze idziesz do lekarza w sobotę.

Gość jak gruszka coś odciąga
i ty to jeszcze wydzisz to GRATULACJE :D Gruszka to zło w którym mnożą się bakterie, rozkrój sobie taką gruszke po tygodniu użytkowania i zabaczysz jaka czarna jest w środku obślizgła i smierdzi ! Jak można być takim debilem i miec dzieci to nie wiem...

Gość wifigdańsk
moze i racja ale nie trzeba od razu wyzywac. to ze ktos jest sfrustrowany nie upoważnia,zeby obrażał innych.

Gość jak gruszka coś odciąga
nie jestem sfrustrowana tylko mam uczulenie na głupotę

Gość Aniakkk
Mieszkam w Anglii i tu lekarze przyjmują w sobotę. Ona praktycznie ma to w nocy najbardziej. Pozawieszalam wszędzie ręczniki mokre i nie widzę poprawy. Gdy powiedziałam lekarzowi ze mam obawy i czy oni tu oczyszczająca drogi oddechowe po porodzie to powiedział ze nie. Wiec ja moze meczy ten śluz zalegający. No bo co innego? Tylko ze ja nie śpię całymi nocami bo sie boje ze mi sie udusi . Idę jutro do lekarza znowu ja niewiem co mam juz robić. :(