Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuzyn

Czy wnuczka brata ojca to jeszcze rodzina ?

Polecane posty

Gość kuzyn

W ten weekend pojechalem z ojcem do jego brata, bo juz ledwo zipie. Mama nie chciala wiec chcac nie chcac musialem pojechac. Nie widzialem tej rodziny z kilkanascie lat - o cos tam kiedys poszlo wiec nie utrzymuja kontaktow. Ku mojemu zdziwieniu okazalo sie, ze ma super wnuczke. Jej rodzice sa w wieku ojca ale mowia do niego wujku. Ja uwierzylem, ze opowiesci o "strzale Amora" sa prawdziwe. I to z wzajemnoscia. Jak nie chcialem jechac, tak "rozstanie" bylo dla mnie jedna wielka tragedia. Jestesmy ciagle w kontakcie. Tylko ona sie boi, ze jestesmy za bardzo spowinowaceni, ze to kazirodztwo. Moze mi ktos powiedziec, czy tak na prawde jest ?

Gość gość
jestes jej wujkiem to bardzo bliska rodzina

Gość kuzyn
Ojciec jest dla jej rodzicow wujkiem. Nie wiem, nie jestem pewny czy do niej tez jestem wujkiem, jesli tak, to juz bardzo dalekim. Jak widzi to prawo ?

Gość gość
Czyli jesteś kuzynem jej ojca/matki. Bardzo bliska rodzina :-D

Gość gość
Z jej ojcem lub matką jesteście bratankami czyli rodzina bliska -a tą pannę sobie daruj to pojeżdża pod kazirodztwo.

Gość gość
tak, jesteś stryjem dla tej wnuczki, któreś z jej rodziców jest twoim stryjecznym bratem/siostrą. Więc to zbyt bliskie pokrewieństwo dla "miłości"

Gość kuzyn
Podjeżdża kazirodztwem. A konkrety ? "Kazirodztwo – przestępstwo polegające na dopuszczeniu się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry." "Wspólni zstępni to zstępni tej samej pary, pochodzący z tego samego związku kobiety i mężczyzny (nie tylko z małżeństwa)." Przecież my nie jesteśmy "pochodzącymi" z tego samego związku kobiety i mężczyzny. Ja jestem dzieckiem jednej pary a ona innej. Gdzie tu powinowactwo ?

Gość gość
po co zakładasz wątek? żeby sam sobie odpowiadać?

Gość kuzyn
Bo ona wciaz ma watpliwosci i nie potrafie jej przekonac.