Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wycieczka na Malediwy

Polecane posty

Gość gość

Mam pytania praktyczne, jeśli ktoś potrafi pomóc, to bardzo proszę. Czy możecie polecić jakieś biuro podróży? Jakąś konkretną wyspę? Jakiś hotel? Ile wcześniej trzeba planować taką podróż? Jakie trzeba mieć szczepionki? Ile wcześniej należy je wziąć i czy można jedną za drugą, czy trzeba jakiś odstęp czasowy? Dziękuję :)

Gość symul fałdzisty
małe dziwy :O

Gość gość
szczepionek nie potrzebujesz żadnych Malediwy są drogie, więc sugeruję polować na lastminute, ale z Niemiec, można trafić przyzwoitą ofertę za ok.1500 euro na 9-11 dni Bardzo fajny resort Fihalhoui (czy jakoś tak się to pisze), byłem tam jeden dzień tydzień temu. Z polskich biur podróży muszisz się liczyć z kosztem min. 10-12k/os

Gość gość
Nie mogę sobie pozwolić na last minute niestety. Muszę zaplanować dużo wcześniej, z kosztami się już pogodziłam :) Może jeszcze jakieś praktyczne wskazówki?

Gość gość
weź krem z filtrem min.30. Nawet jeśli niebo jest zachmurzone :) spiekło mnie na maksa. jak już pisałem szczepić się nie ma potrzeby, bo nie ma tam chorób tropikalnych. Absolutnie niech Ci do głowy nie przyjdzie jechać na Sun Island, nawet jak Ci za darmo będą proponować - syf straszny. Jeszcze dodam, że na Malediwach poza resortami nie ma alkoholu i co więcej jest nielegalny. acha; moim zdaniem absolutnie przereklamowane są. Sąsiednia Sri Lanka o niebo ciekawsza, tańsza i jest co robić

Gość gość
szczepienia potrzebujesz wszystkie to raz :) a dwa krem co najmniej faktor 40 a polecalabym wiekszy :)

Gość gość
przestań bredzić z tymi szczepieniami, nie znam nikogo kto by się szczepił jadąc tam. Szczepienia musisz mieć jeżeli w miarę niedawno byłaś w krajach będących miejscem występowania dengi, żółtej febry itp. Ewentualnie profilaktyka malarii, chociaż ja tam ani jednego komara nie widziałem

Gość gość
Jesteś tu: Malediwy Malediwy Przejdź do: Przygotowania do wyjazdu Malediwy szczepienia Malediwy Malaria Inne choroby Apteczka w podróży Profilaktyka zdrowotna podczas pobytu Po powrocie z podróży Sprawdź w Wikipedii: wersja polska wersja angielska Wyświetl większą mapę Przygotowania do wyjazdu Przed wyjazdem na Malediwy należy wykonać obowiązkowe/ zalecane szczepienia oraz zaopatrzyć się w środki farmaceutyczne stosowane w leczeniu problemów zdrowotnych mogących wystąpić podczas podróży. Wyżej wymienione działania profilaktyczne wykonać na 4-6 tygodni przed planowaną podróżą tak, aby mieć czas na przyjęcie wszystkich niezbędnych szczepionek w celu uzyskania wymaganego efektu ochronnego. Nawet jeśli do wyjazdu pozostało mniej niż 4 tygodnie, należy skontaktować się z lekarzem w celu uzyskania informacji na temat możliwości wykonania szczepień, wyboru leków do apteczki, itp. Po poradę lekarską zaleca się zgłosić do placówek służby zdrowia mających doświadczenie w ww. zakresie (gabinety medycyny podróży). Jeśli plan podróży obejmuje więcej niż jeden kraj, należy zgłosić się po wyczerpującą poradę lekarską dotyczącą wszystkich krajów/regionów, które zamierzamy odwiedzić. Długoterminowi podróżni, wyjeżdżający w celu podjęcia pracy mogą potrzebować określonych szczepień wymaganych przez pracodawcę. Mimo, że na Malediwach nie występuje żółta gorączka (yellow fever), od podróżujących z rejonów endemicznego występowania ww. choroby (Afryka, Ameryka Południowa) wymaga się okazania udokumentowanego potwierdzenia szczepienia przeciwko żółtej gorączce. Jeśli przed przyjazdem na Malediwy odbywamy podróż do krajów, gdzie notuje się przypadki zachorowań na żółtą gorączkę, zaleca się podjęcie decyzji o szczepieniu przeciwko ww. chorobie z jednoczesnym wydaniem Międzynarodowego Świadectwa Szczepień (International Certificate of Vaccination). && PRZYWIEZIESZ GOFFFNO NAWET NIE BEDZIESZ WIEDZIALA ROZUM SIE KLANIA :)

Gość gość
Ale jeśli Malediwy, to moim zdaniem od razu ze Sri Lanką, popatrzcie - https://logostour.pl/kraje/malediwy Po prostu szkoda poświęcić dwa tygodnie na samo leżenie. Dużo lepiej pozwiedzać, bo można zobaczyć naprawdę cudowne miejsca. Malediwy to głównie wypoczynek, nie ma tam wybitnych zabytków, ale już Sri lanka ma naprawdę wiele do zaoferowania.

Gość krysiamatys33

ja Malediwy polecam na kierunek podróży poślubnej 😄 sama to wybrałam i było cudownie! a biuro podróży konsorcjum miało w ofercie zakwaterowanie w bungalowach na wodzie - cudownie było zasypiać i budzić się z widokiem na piękną, błękitną wodę! szkoda tylko, że wszystko co dobre tak szybko się kończy i trzeba było wrócić do Polski ;(