Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xszyszka95x

studia, pomóżcie

Polecane posty

Gość xszyszka95x
Aby dostać się do policji nie potrzeba wg wykształcenia wyższego, dlatego studia związane z tym zawodem zwiększają twoje szanse na dostanie się, dochodzi jeszcze test wiedzy, test sprawnościowy i psychologiczny oraz rozmowa dopiero od ilości pkt zależy czy się dostaniesz do policji. Ucząc się zaocznie w szkole którą "wybrałam" mam umowę podpisaną z Komendą Główną.

Gość Kijanka88
Studiuję w Społecznej Akademii Nauk w Łodzi na kierunku bezpieczeństwo narodowe specjalność zarządzanie kryzysowe i to naprawdę fajny kierunek. Jeszcze nie tak popularny a można znaleźć pracę w wielu jednostkach państwowych. Miałam fajne praktyki, które pomagało mi załatwić Studenckie Biuro Karier na SAN i może to zaowocuje w przyszłości pracą, bo już pewne rozmowy były. A uczelnia bardzo mi się podoba to fajna alternatywa dla szkół państwowych, dobrze traktują studenta z dziekanatem nie miałam problemów.

Gość Toshibkaaaaaaaa
Studiowanie na dwóch kierunkach nie jest wcale takie łatwe. Ja bym wybrała szkołę, która da mi jakąś przyszłość. Swego czasu chciałam studiować tutaj http://www.apeiron.edu.pl/ ,ale w sumie skończyłam tam jeden z kierunków na podyplomowych. Z uczelni byłam bardzo zadowolona.

Gość sardynka009
Może i "jeden papierek nie wystarcza" ale bierz pod uwagę, że ye dwa powinny jednak mieć ze sobą coś wspólnego, żeby dawać większą moc ;) ale możesz np. I stopień zrobić inny, a II inny. Przykładowo w WSZOP w Katowicach są studia I stopnia o kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne sprawdź sobie http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/bezpieczenstwo-wewnetrzne-ii-stopnia,2,2,6619,54,6619 później możesz iść na inny kierunek na magisterkę ;) a co do zaocznych, często na uczelniach niepublicznych czesne jest niższe niż na państwowych uniwerkach.