Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dysproporcia woelkosci plodu

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem w 31 tygodniu ciazy wczoraj bylam na USG i troche zaniepokoily mnie wyiary Malucha. Miedzy glowka a brzuszkiem jest 2 tygodnie roznicy, a miedzy glowka, a koscia udowa 3 tygodnie. Lekarz dal mi skierowanie do szpitala zeby sprawdzili na lepszym sprzecie, ale tam moge isc dopiero w poniedzialek, a do tego czasu zwariuje. Lekarz twierdzil, ze nie widzi zadnych cech wodoglowia czy jakiegos guza. Co to moze byc? Miala, ktoras z Was tak w ciazy?

Gość gość
U mnie bylo podobnie, z tym ze byla tylko różnica pomiędzy główką a kością udowa. Kosc udowa byla mniejsza ok 3 tygodnie. Do konca ciazy tak sie utrzymywalo. Strasznie sie tym martwilam, a lekarze nie pocieszali, mowili tylko ze trzeba czekać. Na szczęście córeczka jest zdrowa. Nie martw sie bedzie dobrze.

Gość ollimama
U mnie zdarzyły się ponad 3 tygodniowe różnice w poszczególnych wymiarach

Ale to chyba nie powinno byc powodem do niepokoju, bo roznica w wielkosci moze byc 2-3tyg. to maly czlowiek, ktory sobie rosnie w swoim rytmie. kazdy jest inny.

Gość gość
nie martw się ,bardzo często,jesli nie zawsze są takie różnice :)

Gość gość
to tylko usg ,kosc udowa moze oznaczac ze dziecko nie bedzie długie ja mialam bardzo zblizone wymiary max kilka dni roznicy

Gość gość
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, troche sie tym przejelam, ze jest taka roznica miedzy poszczegolnymi wymiarami, ale troche sie uspokoilam. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze:)

Gość gość
U mnie jak bylam w ciazy z corka to roznica wynosila chyba z miesiac, lekarz mowil, zebym sie nie martwila i corka urodzila sie zdrowa, 4,3kg i62cm

Gość gość
Nie martw się na zapas, u mnie tez były różnice i wszystko ok.

Gość gość
No ten lekarz co robil mi USG tak mowil o wielkosci glowki w stosunku do brzuszka, a brzuszka do kosci udowej tak jakos strasznie z napieciem, albo on jest taki specyficzny, albo nie wiem. Staram sie nie martwic i czekam do poniedzialku, az wszystko sie wyjasni. Mam nadzieje, ze Synek nadrobi wymiary :)

Gość gość
i co?

Gość gość
No właśnie? co się okazało?

Gość gość
Z maluchem wszystko wporzadku wodoglowie absolutnie wykluczone. Taka jego uroda, lekarz nic nie zobaczyl w glowce. Struktury i komory boczne w jak najlepszym pozadku. Prawdopodobnie to cecha genetyczna no i dziecko bylo juz duze wazyl 2250g, do tego glowka skierowany w dol i bardzo nisko wiec pomiary moga byc troche inne ze wzgledu na wiek ciazy. Po 30 tygodniu wymiary nie sa juz tak dokladne i moga wychodzic zawyzone.

Gość gość
to super! Ja mam za 2 tyg. usg i tez sprawdza czy juz sie wyrownalo.