Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciemna strona przedsiębiorców

Polscy pracodawcy maja w powazaniu kodeks pracy i go lekcewazaja jak się da

Polecane posty

Gość Ciemna strona przedsiębiorców

To jest prawda o naszych polskich pracodawcach, ignorantach do kwadratu. Mają w nosie kodeks pracy, nie płacą na czas, nie płacą za nadgodziny, omijają przepisy BHP, a stosując umowy śmieciowe potrafią za cały miesiąc pracy płacić mniej, niż wynosi minimalna krajowa!

Gość gość
Dlatego ja też mam ich serdecznie w d..... i pracuję sam na siebie :D

to zależy, na delegacji ja sie zawsze dogadam z chłopakami np jeśli codzi o czas pracy, a potem dostają za to odpowiednią nagrodę ;) wiec wszyscy są zadowoleni

Gość gość
Wiemy jak takie dogadywanie się wygląda - Chłopaki albo zapie>>>>> po 16 godzin albo jest 100u chętnych na wasze miejsce .:(

Gość gość
Generalny wykonawca ma to w du...e , ma terminy i premie za skróty . Wali go po ile godzin tyra motłoch i nie pie/ r/dol że jest inaczej bo ja też pracuję w budownictwie i to nie od dziś

no dokładnie, wiec ja wole robić jako generalny i mieć wsztstko gdzieś ;)

Gość gość
dokladnie - to mozna maslo rozsmarowac

To musisz byc bardzo pewny siebie. Jakbym zył z ******** ludzi w d**e to bym taki beztroski nie był na twoim miejscu

Gość gość
Albo kaftanowi mordę obić :O

Najwazniejsze ze ciebie nie ****aja co nie? :) Tylko wiesz to moze wydawac sie podejrzane

Gość do LarsUlrich
masz firme budowlana?

To wyrazaj sie precyzyjnie a swiecisz klami jak niejaki nafciarz z teksasu a obecnie prezydent korporacji nazywajacej sie USA

tak i troche transport ale raczej na własne potrzeby tylko od świeta coś tam sie przewiezie dla kogos

Gość do LarsUlrich
a sam pracujesz fizycznie razem z pracownikami, czy nie? z tego co pamietam, to jestes po dobrych technicznych studiach.

nie pracuje z nimi ale staram sie być u chłopakow na wyjazdach raz w tygodniu dogladać jak im idzie i co tam im potrzeba jeszcze ewentualnie.

Gość do LarsUlrich
no to gratuluje ustawienia sie w biznesie. :) nie sztuka jest zalozyc DG i samodzielnie naparzac np. przy azbescie po kilkanascie godzin i niszczyc sobie zdrowie. poza tym stara madrosc gospodarcza mowi, ze czlowiek pracujac wlasnymi rekoma, niezaleznie czy u kogos, czy na swoim nigdy nie bedzie naprawde bogaty.

Gość do LarsUlrich
a drogami się zajmujesz?

z drogowych to tylko jak są roboty żelbetowe, mosty, wiadukty itd same konstrukcje.

Gość do LarsUlrich
ksiegowosc dasz rade ogarnac sam, czy musisz z biura korzystac, a nawet miec wlasna ksiegowa na etacie (zalezy od wielkosci firmy przeciez)? ;)

Gość do LarsUlrich
czyli biuro rachunkowe w przypadku takiej firmy to juz za malo i trzeba miec wlasna ksiegowa na etacie?

nie trzeba, ale ona akurat robi też dla mojego kolegi co handluje paliwami wiec jej to starcza, na działalności jest swojej u mnie

Gość gość
ja mam płace chałupnicza 4 grosze od sztuki na umowe zlecenie cały karton to11zl i to robie przez 3 godziny

Gość gość
Zapomniałeś też dodać: mają w kompletnym poważaniu kandydatów do pracy. Nawet nie raczą nikomu odpisać, że nie zdecydowali się go zatrudnić. Reszta to też prawda. Chamstwo i cwaniactwo oraz wykorzystywanie innych króluje na ulicach, to mamy tego skutki w zakładach pracy. Jesteśmy koszmarnym narodem.