Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmywarka przerażający czas zmywania

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam energooszczędną zmywarkę bosch ,jak nastawie zmywarke na 70 c i włącze "eco" to czas pokazuje sie 3,14h. Czy to normalne?, ja się boje tego włączać,przecież przez 3 h to to tyle prądu "pociągnie" że masakra. Miał tak ktoś?

Gość gość
ja wszystko nastawiam na express 30 zmywa sie niecałe 30 min i wsyzstko błyszczy jak ktoś uzywa dobrych detergentów po co nastwiasz na 70 c a ta funkcja eco to nieptorzebny dodatkowy wzrost czasu zmywania

Gość farellka
Ja nastawiam zmywarkę na 2h. W 30 minut nie domywa mi dokładnie wszystkiego a zawsze staram się wstawiać bardzo dużo rzeczy - również bardzo brudne garnki. 30 minut polecam tylko na lekkie zmywanie po przyjęciu : talerze, kubki. Ale już na patelnie czy brudne gary się nie nadaje. Długi masz ten czas zmywania. Może przez to,że nastawiłaś eco? Ja mam program codzienny właśnie na 2h 10 minut.

Gość gość
To normalne. Za to zaoszczędzisz wodę o ile Ci się ten złom nie zepsuje. :D

Gość gość
to nie złom to zmywarka którą przywieźi w sirode prosto ze sklepu, jak nastawie 70c to pokazuje 1,52h ,a jak z eco to 3,14h , a jak na speed to 0,52h ale producent nie zaleca speed włąćzać tylko eco bo zmniejsza to zużycie prądu i wody ale czy faktycznie tak jest jeśli zmwya sie 3 godziny? może zmniejszyć temp moge jeszcze na 50 c 1,03h z speed 0,39h z eco 1,48h albo na 30 0,44h z eco 1,13h z speed 0,24h ale się boje że w niższej sie nie domyje jak myślicie?

Gość farellka
U mnie nie ma niczego takiego tylko mam 12 programow - najczęściej korzystam z codziennego (2 h), szybkiego jak mam mało rzeczy (0,5 h), albo na delikatne kieliszki. Nie muszę ustawiać temperatury. Jakiej masz marki zmywarkę?

Gość jbhkhkjh
pisała ze bosch a

Gość gość
bosch (jakiś nowoczesny model eco oszczędny)

Gość farellka
Ja mam Indesit i nie domywa. Zawsze zostają na tym krótkim programie jakieś smugi albo kropki z kawy (a mam dość dużo kubków w zmywarce z osadami po kawie). No taniej nie kupiłam ponieważ kosztowała 1600 zł i to ta mniejsza do zabudowy.

Gość gość
Mam bosha, ale bez wyświetlacza z godziną. Mam taką funkcję skracania każdego programu (oprócz tego 30min) o połowę. I też eco myje mi ok 3 h. Włączam ten program i po 1.30 mam wszystko czyste. Zmywarka nie ciągnie wcale dużo, nawet pracując 3 h. Sprawdź w instrukcji czas, pobór wody i prądu. U mnie eco bierze 1kw. i 9 litrów wody. Na 70stopni włączam tylko wtedy kiedy myje samą zmywarkę, tak eco 55 stopni wystarczy.

Gość gość
moim zdaniem to normalne co ci to zależy czy zmywarka zmywa 30 minut godzine dwie czy trzy jeśli ci zależy na jak najmniejszych kosztach to używaj funkcji eco zmywa sie wtedy dłużej ale 30% taniej a jeśli ci to przeszkadza to korzystaj z programu speed express czy jaki tam masz najszybszy ale wtedy jest to droższe i nie zawsze sie domywa ...

Gość gość
Niestety, ale to złom. Wybrałaś najgorszą zmywarkę z możliwych. :classic_cool:

Gość gość
a co wy sie zancie bosch produkuje najoszczędniejsze zmywarki to nie żaden złom

Gość gość
Oczywiście, że złom. Radzę wykupić sobie rozszerzoną gwarancję (cała oszczędność w p**du). :classic_cool:

Gość farellka
Ja właśnie sięgnęłam po instrukcję swojej i na programie codziennym, przy którym jest wszystko dokładnie umyte i błyszczące zużywa 0,90 kwh i 13 litrów wody ( program trwa 1h 50 minut). Czyli 54 gr prądu plus jakieś 5-10 gr za wodę. Tanio. Sprawdziłam programy i nie mam żadnego, który by trwał 3 h nawet z funkcją eco.

Gość gość
Jeśli ktoś ma zamiar nabyć w najbliższym czasie zmywarkę to polecam Beko, np. DSN 6841 FX. 5 lat gwarancji nie da wam żaden inny producent. :classic_cool:

Gość gość
amica daje z dopąłtą 150 zł