Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w każdej firmie chcą teraz CV ? To głupia, potem i tak nie oddzwaniają

Polecane posty

Gość gość

Przecież to durnota, zgłaszam się do pracy dorywczej dla młodych ludzi, praca niewymagająca zadnego doswiadczenia i wykształcenia tylko chęci do pracy, solidności tj przychodzenia na czas, nie wyłazenia na papieroska, po co im CV ? przeciez rownie dobrze moge zadzwonic i podac swoje dane osobowe, po ch*j im to CV ? Albo firmy szukające pracownikow fizycznych, do prac bez wyksztalcenia, po co im te CV ? Kilka lat temu bylo inaczej z tego co rodzice mi mowią, lecialo ogloszenie w radiu czy w gazecie, dzwonilas, tak aktualne, pytali przez telefon o dotychczasowe zatrudnienie, wyksztalcenie jesli im pasowalo to zapraszali na rozmowe a teraz ? JAKIES DURNOTY dla kretynow Pomijam juz fakt, ze 90% pracodawcow nie czyta CV przychodzacych na maila, pracowalam w liceum dorywczo w takiej firmie i widzialam jak usuwają maile bez czytania :O

Gość gość
pytasz o pracę, odpowiedź: niech pani zostawi CV rozmowa kwalifikacyjna kończy się stwierdzeniem: oddzwonimy do pani. Typowe zbycie człowieka, które pozwala się nie tłumaczyć i w razie czego zostawia furtkę (tzn. jakby inny frajer nie chciał pracowac za proponowane grosze, to oddzwonią)

Gość gość
żeby udawać, że wszystko rozegrało się uczciwie i że wybierali na podstawie cv - a pracę i tak dostanie ten co ma znajomości dla siostry mojego męża zorganizowali w Urzędzie Pracy nawet lipny konkurs na stanowisko - szkoda mi tylko tych innych kandydatów, którym zabrano czas i zrobiono niepotrzebnie nadzieję!

Gość elsiee
chamstwo nie oddzwania. Ogromna rzadkość - oddzwania.

Gość znudziły mnie wasze smęty
Dajecie się zbywać? To znaczy, że nie macie jaj. Na miejscu pracodawcy też bym nie zatrudnił kogoś bylejakiego, kto by się dał spławić tak prostym tekstem. Do wielu prac trzeba mieć charakter, a ten tekst jest idealny na pozbycie się kogoś, kto charakteru nie ma.

Gość gość
mnie bardziej śmieszy ZDJECIE w cv do pracy: sprzątaczki, magazyniera, pakowacza, na produkcje, do robienia salatek, smazenia nalesnikow :O

Gość gość
A po co komuu zdjęcie na stanowisko informatyka, księgową czy kierowce ? Głupota, prezencja jest wazna np u sekretarki, czy asystentki prezesa a nie u zwyklego pracownika, pracownik ma sie znac na robocie a nie byc modelką

Gość gość
Nie spotkałam się jeszcze z wymaganiem zdjęcia w CV (aczkolwiek umieszczam, bo chcę by moje CV było nowoczesne, wyróżniające się z tłumu )

Gość gość
''chcę by moje CV było nowoczesne, wyróżniające się z tłumu'' lecz sie poki nie jest za pozno

Gość gość
Nie łudźmy się nie tylko treść ma znaczenie, ale i forma. Czysto, zwięźle, przejrzyście, ale z jakimś akcentem, żeby nie było czarno biało.

Gość doświadczony facet
"umieszczam, bo chcę by moje CV było nowoczesne, wyróżniające się z tłumu" - g***o prawda, umieszczasz, bo myślisz, że zatrudnią cię za miłą buzię, tymczasem poza pracą w modelingu, burdelu, ew. hostessą tak naprawdę nie ma znaczenia jak wyglądasz, tylko co potrafisz. Ja bym cię nie zatrudnił właśnie za zdjęcie w życiorysie, coś takiego działa na mnie jak negatywny selektor i twoją fotę zmieliłaby natychmiast moja niszczarka. Oczywiście - nie "oddzwoniłbym do pani".

Gość gość
Nie mam urody modelki, ot zwykła kobieta :)